Tako je. Fićka1, Fićka2, Marlena, Angeliki, Padovište, Matilda, Papi, Šljivka1, Šljivka2, Mala Kožica1, Mala Kožica2, Zoi, Dimitra, Jasmina, Lejla1, Lejla2, Senka1, Senka2, Senka3, Zamrznuta i Neimenovana.... Najveći broj koka i svi petlovi imaju unikatna imena. I to su manje više dobili dok su bili pilići. Deca i ja smo se igrali s njima i dobili su imena... Sad kad ih pripremamo za zamrzivač kao da spremamo familiju
.
Skoro sam gledao intervju nekog poznatog holivudskog glumca. Reši na imanju da zapati peradi pa da ih gaji organski i da ih sprema povremeno... Njegova deca dala imena i on sam kaže kako da spremi neku ćurku kad ima ime... Deca su to ukapirala i on kad pogleda u nebo da preleću patke on pomisli da imapušku pucao bi... a deca pored njega kažu evo preleće pa imenuju patku....
Da, poenta je da se ne daju imena. Onda se isuviše zbližiš sa nečim što bi pre ili kasnije trebalo da završi u supi. Tako da mi je baš bilo teško kad sam onomad sprema one gološijane petliće ili one stare koke i petla iz pokretnog kokošinjca.
Inače od tih starih koka supa je fantastična ali meso kad se peče ne daje užitak... Moraćemo naći bolji recept za te stare koke... nešto kao gulaš sa dugim kuvanjem.... Danas smo dobili 7 jaja od juče popodne do danas u 3 sata... moguće da će još neka da ode u gnezdo....
Novi pilići od koki koje se razlegu neće dobijati imena.... barem je takva odluka... trenutno.