UOTE=petrovici;620997]
easycorps
dragi kolega, primetio sam nesto u tvom postu, kao i na ovom forumu dok sam ga ranije procitavao ceo, a to je : " Hrane se 2 puta dnevno 65+65gr..."
tako sam i ja radio u pocetku dok nisam porazgovarao sa nekim ljudima koji imaju, u poredjenju samnom velikog iskustva, pa su mi se blago na smejali oko toga..
razgovor je isao otprilike ovako:
*hranim koke 2 puta dnevno,po 65g
-zasto 2 puta i zasto po65g ( iskusniji kolega me proverava)
*pa cuo sam da treba da pojedu po 130g na dan,da se ne prejedu,veca jaja,cepanje..
-znaci svaka koka ti je obelezena i svaka jede posebno???
-pa kako mislis da iskontrolises 100 koka sto imas koliko je koja pojela kad jedu iz iste hranilice ?
-a mislis da oni sto imaju par hiljada koka odmeravaju svaki obrok???
-da ti obljasnimo, koka sama zna koliko joj je dosta,to je oko 130g dnevno,u zavisnosti od temperanure i jacine hrane,sipaj po hranilicama hranu da imaju da ruckaju,ali ne da je prosipuju,i samo dopunjuj po potrebi, kako bre mislis da kontrolises svaku kokosku,ne budi smesan???
tu se ja malo zapitao,razmislio kad dosao kuci,sa farme od 4000 komada, gde sam bio izgubljen kao bubamara u hektar deteline...i ima logike,pa ja krenuo tako...
za sada ok,danas 91% ,guramo dalje, a volio bih da me neko sa foruma demantuje,ali sa iskustvom iz prakse,jer knjiga ima dosta...
pozz