Prelistavao sam stranice i vidim da ima dosta podataka sto mi trebaju , ali imam neka pitanja ,a znacilo bi mi ako bi neko mogao da sastavi par recenica o tome sta mi sve treba za koke nosilje , pocetnik sam , ne znam mnogo. Inace imam 15 koki koje su iznosene , imaju vec preko 1,5god i ja ih ovako drzim u dvoristu da setaju,jaja je bilo oko7-8 na dan ali sad su stale i ima slabo jaja. Planovi su mi da kupim koke nosilje ali ne znam da li imam uslove za to. Imam jednu prostoriju "svinjac" tj. nekad je bio , ta prostorija je ociscena. Visoka je oko 180-190cm a velicina je negde 3,5x4 . Napravljena je od blata i cigle , zidovi su debeli , temperatura je oko 14-15 stepeni , sto je neko pomenuo da je to neka temperatura idealna za koke. Mene sad zanima da li bi ja u toj prostoriji mogao njih da drzim u kavezima ili bi morao da pravim drugu ?
I zanima me sledece:
-Osvetljenje prostorije (odprilike jacina sijalice u takvoj prostoriji)
-Hrana , smešu da mi napise neko , u koje vreme im davati hranu
-Da li ih moram cesto obilaziti , koliko puta minimalno
Za pocetak ako neko moze da mi kaze da li bi u navedenoj prostoriji mogao da drzim koke , racunajte 50kom (za pocetak).
Kao sto vidite pocetnik sam , ne znam skoro nista , imam volju da naucim i izvinjavam se ako sam postavio neko smesno ili glupo pitanje.
Nadam se da cete mi pomoci , Hvala unapred.