Koke nosilje - hrana, nosivost, oprema, bolesti i ostalo

• Začetnik teme somborac025
  • Datum pokretanja
jel postoji neko resenje za koke koje jedu jaja...hitno:)

jel postoji neko resenje za koke koje jedu jaja...hitno:)

Trebalo bi malo vise nesto napisati kad se vec nesto pita.Koji sistem je zastupljen kavezni - podni.Tip objekta, svetlosni program koji se primenjuje, starost koka, vrsta hrane -gotova, pravljena...Uz puno uvazavanje odgovora od Duska.
Uz hranu koja je u kvalitetu ne treba nista dodavati.

u pitanju je kavezni tip gajenja,koke su kod mene 5 meseci do pre mesec dana nosile su 95%,inace sam ih kupio kod Dare,valjevac znas o kome se radi
ljuska im je veoma mekana tako da je lako probiju,a drugo jato koka koje sam nabavio pre mesec dana sve je ok i ljuska i nosivost, hrana je ista i za jedne i druge
svetlo palim pred mrak i do 21h tako radio celu zimu i bilo sve ok
koje je resenje?

u pitanju je kavezni tip gajenja,koke su kod mene 5 meseci do pre mesec dana nosile su 95%,inace sam ih kupio kod Dare,valjevac znas o kome se radi
ljuska im je veoma mekana tako da je lako probiju,a drugo jato koka koje sam nabavio pre mesec dana sve je ok i ljuska i nosivost, hrana je ista i za jedne i druge
koje je resenje?

Menjaj hranu, i ove mladje ce za vrlo kratko vreme poceti da "napadaju" jaja nedostaje kalcijuma u hrani

koje je resenje?
Podrzavam kolegu Valjevca.Svaka mu je ko Njegoseva.DKF ili MKF su skupe komponente,pa se na njima stedi.Rezultat je nedostatak kalcijuma,a osnovni sastojak ljuske je upravo on.Mlade koke daju svoj kalcijum,ali dokle ce.Sto pre menjaj hranu,da i one ne ostanu bez njega.

Prvi put za ovih 13 god. rada ovoga posla necu imati u prodaji jednodnevne pilice koka nosilja. Inkubatorska stanica ne moze da nabavi jaja za lezenje istih.

Ja napisa onomad da je problem sa maticnim jatima koka nosilja.Dobio sam packe da je cena jaja zbog zabrane kaveznog drzanja u EU.Ta prica mi ne pije vodu jer je zabranjen i uvoz jaja iz kaveza.:osmeh: Cela Jevropa ima problem sa maticnim jatima.Sa druge strane informacija da ce na jesen biti prevelika ponuda tovnih jednodnevnih jer je uvezeno mnogo vise maticnih jata nego prethodnih godina.

Podrzavam kolegu Valjevca.Svaka mu je ko Njegoseva.DKF ili MKF su skupe komponente,pa se na njima stedi.Rezultat je nedostatak kalcijuma,a osnovni sastojak ljuske je upravo on.Mlade koke daju svoj kalcijum,ali dokle ce.Sto pre menjaj hranu,da i one ne ostanu bez njega.

Zar nemože deficit kalcijuma u hrani da se zameni stočnom kredom ona je bogata sa kalcijumom a jeftina 15din/kg , ja mojim kokama redovno dodajem na 100kg hrane 2.5 kg krede i do sad nije bilo problema? :sta: http://www.bankom.co.rs/sr/view.php?id=326

Kokama nosijama ide 7 i vise % krede.Jeste bogata kalcijumom.Da bi se taj kalcijum iskoristio mora postojati odnos komponenata.Ne moze kreda da zameni DKF.Mora ici bar 1 %,a pozeljno je i 1,5% DKFa.

DKF a ?:osmeh: Ja ne bi isao sa vise od 2%,jer ide veliki % krede.Ne bi se to jaje moglo razbiti.:haha:

Nazad
Vrh