Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
jel postoji neko resenje za koke koje jedu jaja...hitno
jel postoji neko resenje za koke koje jedu jaja...hitno
u pitanju je kavezni tip gajenja,koke su kod mene 5 meseci do pre mesec dana nosile su 95%,inace sam ih kupio kod Dare,valjevac znas o kome se radi
ljuska im je veoma mekana tako da je lako probiju,a drugo jato koka koje sam nabavio pre mesec dana sve je ok i ljuska i nosivost, hrana je ista i za jedne i druge
svetlo palim pred mrak i do 21h tako radio celu zimu i bilo sve ok
koje je resenje?
Podrzavam kolegu Valjevca.Svaka mu je ko Njegoseva.DKF ili MKF su skupe komponente,pa se na njima stedi.Rezultat je nedostatak kalcijuma,a osnovni sastojak ljuske je upravo on.Mlade koke daju svoj kalcijum,ali dokle ce.Sto pre menjaj hranu,da i one ne ostanu bez njega.u pitanju je kavezni tip gajenja,koke su kod mene 5 meseci do pre mesec dana nosile su 95%,inace sam ih kupio kod Dare,valjevac znas o kome se radi
ljuska im je veoma mekana tako da je lako probiju,a drugo jato koka koje sam nabavio pre mesec dana sve je ok i ljuska i nosivost, hrana je ista i za jedne i druge
svetlo palim pred mrak i do 21h tako radio celu zimu i bilo sve ok
koje je resenje?
Podrzavam kolegu Valjevca.Svaka mu je ko Njegoseva.DKF ili MKF su skupe komponente,pa se na njima stedi.Rezultat je nedostatak kalcijuma,a osnovni sastojak ljuske je upravo on.Mlade koke daju svoj kalcijum,ali dokle ce.Sto pre menjaj hranu,da i one ne ostanu bez njega.
Zar nemože deficit kalcijuma u hrani da se zameni stočnom kredom ona je bogata sa kalcijumom a jeftina 15din/kg , ja mojim kokama redovno dodajem na 100kg hrane 2.5 kg krede i do sad nije bilo problema? http://www.bankom.co.rs/sr/view.php?id=326
Fosfor zajedno sa kalcijumom služi za izgradnju kostiju a to je možda dobro za piliće u porastu a koke nosilje već imaju kostiDKF ili MKF se uglavnom stavlja zbog fosfata.
Da zemo čitavih 60 kom + jedan petao ,da mi nije dosadno kad nisam na posluZemo jel ti to drzis nosilje?