gradim objekat 7m sa 8m,visina 2.2m sa 3.5m kosi krov.koliko mogu koka nosilja da drzim u kavezima?koliko prozora treba da imam? koliko osvetljenja treba?imam ventilator za izvlacenje vazduha fi 40. trebaju mi saveti oko objekta!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Imam mali problemčić. Juče mi pala jedna kokoška i ako je ne diraju ona ustane jedva nekako i uzme hrane mada je to sve teško. Izvadio sam je iz kaveza dao hrane i vode i nakon nekih pola sata je već bila veselija. Posmatrao sam je i video da je očerupana na predelu batka i karabatka. Mislio sam da je u pitanju pacov ili miš međutim je to visoko očerupano da bi bilo to. Seo kod njih i gledam kad ono jedna iz susednog boksa očerupala svaku po malo. Ovu je ponajviše. Morao sam i nju da izbacim. Šta može to biti? Primećujem da se i druge pipolje ali slabije. Kao da nesto svlače jedna drugoj sa perija. Može li mi ko objasniti šta se to dešava?
Trenutna računica je:
Troškovi: kokoške 100 komx500din = 50000 din
hrana 100komx365danax0,12kgx27din = 118260 din
Minimalni troškovi su, dakle, 168260din. Tu treba dodati još struju za ventilator i osvetljenje, eventualno lečenje, cenu rada za čišćenje i sakupljanje jaja, cenu pakovanja i transporta itd.
Prihodi: 100komx365danax0.9x9din(prosečna cena jaja) = 295650 din.
Razlika: 127390 din/ 12 meseci = 10615din.
Hvala na dobrodoslicu.
Nismo se bas razumeli uradili su meni ceo biznis plan, "izostaje" deo samo oko tih troskova. Znaci trosak za hranu i trosak za kupovinu kokoski...Tu sto sam nasao ja to je bilo jedna kokoska je 200denara (12 nedelji, 61,5 den=1euro) a hrana 15 den za kilogram...a oni kazu da to malo :S pa zato sam pito koliko to kod vas pa da zgolemim u nekih normala...