KishRobert je napisao(la):
radivoj.nadlacki je napisao(la):
ali su pitomi za razliku od duroka...sreca pa sam te zveri potamanio
sto je durok tako problematican?
Zato sto meni, caletu i veterinaru treba sat i po da pelcujemo i izlomimo zube desetoro prasadi. Prvo, kod krmace ne sme niko da udje, otera prasice u cosak, pregradi ih svojim telom pa ti sad vidi. Onda je ja zezam sa jedne strane boksa pa se ona z.....e pa krene na mene, cale onda graljicama sa 2,5m dugim sapistem izvuce prase dok se ona ne vrati i tako u krug dok ne odradimo posao.
Da ne pricam kad smo prodali prase pa dos`o mesar da ga zakolje, kad je pocelo da cici ona sa celih 300 kila preskoci obor a mi kud koji mili moji
...samo da si video kako moj cale sa sedamdeset godina preskace zid
... posle sam cuo jos slicnih prica za duroka, a nasa krmaca je bila samo 75% durok.
Neka fala but no more, no more, no more
Post je spojen: [time]субота, 03. јул 2010. 19:31:45 MST[/time]
Post je spojen: [time]субота, 03. јул 2010. 22:09:16 MST[/time]
Imam i ja krmaču DUROK i moja je luda ko struja. Samo da čuje da negde skiči prase vrata na oboru da razvali. Ja još nema urađeno uklještenje paje veterinaru u meni takođe trebalo bar pola sata ako ne i više da izvučemo prasiće od nje A biloje i bežanije u drugo dvorište. Mada nema nameru daje menjam bar ne zasad. daje ekstra prasiće prošlo prašenje od jedanajst devet odbijeno a od ona dva jedno bilo nešto kilavo čim se oprasilo.A sad ovo prašenje od osam oprašenih svih osam ostalo evo danas ću da odbijam i kažem bez uklještenja . Krmača ima sigurno trista kila. Staviću i fotku. Kad je slikano prasići su imali tri nedelje.