Koju rasu pasa imate ili volite

Naravno, pa ja drzim labradore. Ni jedna, kako ti kazes "novokomponovana" rasa pasa nije dovoljno psihicki stabilna, niti mentalo ni priblizno dorasla nekim starijim rasama(da ne nabrajam sad, svi znamo na sta mislim). Samo sam hteo da kazem da po onome sto sam do sad video, naglasavam video! ne cuo, zakljucio da SOP ima potencijala da bude dobar pas cuvar. Naravno na kristalisanju i priznavanju rase ima jos dosta da se radi i treba da prodje dosta godina da sve to bude kako treba. Ali sve u svemu, nije nimalo los pas, u svakom pogledu, to mora priznati svako ko je dolazio u kontakt sa njime. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1297180422[/time]
Zamolio bih moderatore da ako moze, otvore, i ovu prepisku prebace u za to odgovarajucu temu. Jer ovo nije tema za ovakvo nesto, vec za predstavljanje svojih ljubimaca. A smatram da ne bi bilo lose, da na forumu bude neka opsta tema o kinologiji, gde mozemo da razmenimo iskustva i podelimo savete onima koji to zele. Hvala :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1297205777[/time]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tsFmPnRSRT4&feature=related[/youtube]
Post je spojen: [time]Tue Feb 8 17:06:31 2011[/time]
Naravno, pa ja drzim labradore. Ni jedna, kako ti kazes "novokomponovana" rasa pasa nije dovoljno psihicki stabilna, niti mentalo ni priblizno dorasla nekim starijim rasama(da ne nabrajam sad, svi znamo na sta mislim). Samo sam hteo da kazem da po onome sto sam do sad video, naglasavam video! ne cuo, zakljucio da SOP ima potencijala da bude dobar pas cuvar. Naravno na kristalisanju i priznavanju rase ima jos dosta da se radi i treba da prodje dosta godina da sve to bude kako treba. Ali sve u svemu, nije nimalo los pas, u svakom pogledu, to mora priznati svako ko je dolazio u kontakt sa njime. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]Tue Feb 8 02:53:42 2011[/time]
Zamolio bih moderatore da ako moze, otvore, i ovu prepisku prebace u za to odgovarajucu temu. Jer ovo nije tema za ovakvo nesto, vec za predstavljanje svojih ljubimaca. A smatram da ne bi bilo lose, da na forumu bude neka opsta tema o kinologiji, gde mozemo da razmenimo iskustva i podelimo savete onima koji to zele. Hvala :ppozdrav:
Post je spojen: [time]Tue Feb 8 09:56:17 2011[/time]

Sto? Pa naslov lepo kaze "Koju rasu pasa imate ili volite"

Pa dobro, svejedno je. Nego sam mislio da u toj temi mozemo da diskutujemo i o ishrani, dresuri, bolestima pasa itd... Moze i ovde, nego da ne gusimo temu gde ljudi predstavljaju svoje pse. :cao:

vi ste mnogo potkovaniji od mene,i ne bih ulazio u pricu s vama o tome,cisto da se ne izblamiram....
Meni licno ne treba pas pa pocepa nekog kad udje u dvoriste,ali volima pse tipa staford i slicno,pre svega svidja mi se izgled psa,i velicina,(nije puno glomazan),tu je i shar pei,itoliko od mene.... :D :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SN8HIe837CA&feature=related[/youtube]

ipak je šarplaninac tata u borbi sa vukovima :D

To je mana kod ovcara.U tom periodu bi trebalo da je vec uveliko digao usi.To se desava zbog mekane usne skoljke,velikih usiju,ishrane.Moras da mu dodajes tablete kalcijuma u hranu,i da mu stavis bandazere.Pitaj veterinare,znaju kako se to radi.

Imam 2 odrasla nemacka kratkodlaka pticara,tri steneta NKD i dva pulina .
Pulini su cuvari kakvih nema ,kerusa je stara 10 godina ali jos ima volje za jurenjem i ujedanjem.
Clan Banatski je nekoliko puta ujeden kao i ostali komsiluk...

Bandazeri su umetci koji se stavljaju u usnu skoljku i izalepe se.Imaju ulogu da drze usi podignute dok skoljka neojaca i dok sama nebude mogla da nosi usi.A taj tvoj vet. nije ni za krasni,kad nezna sta je to.

ako veterinar ne zna sta su bandazeri,onda je kupio diplomu 100% :haha: :haha: :haha:
ne pustaj ga vise u dvoriste :ppozdrav:

Narode, moram da pazarim nekog psa čuvara za avliju, šta mi preporučujete?
I da me ne košta ko sv. Petra kajgana

Danas sam prvi put video rasu crni ruski terijer, imao sam osećaj da su ukšštali terijera sa medvedom...
to nije pas...

a mogao bih doduše da utreniram jednu divlju svinju pa cunja po dvorištu, oni se lako hrane

Jedan moj drugar je imao Alpino jarca za cuvara :haha: svi su gledali da ih ker ne ujede, a ker se izlezavao i dok su gledali u dzukca jarac ih opalio s'ledja :haha: :haha: Jarac se zvao "Mišel"

Mali medved je napisao(la):
Narode, moram da pazarim nekog psa čuvara za avliju, šta mi preporučujete?
I da me ne košta ko sv. Petra kajgana

Medvedu, ako mi je ostala kerusa skotna , imas od mene stene, sampionsko... Inace, kako nikad ne prodajem stence, nego ih poklanjam, nije mi bio problem do skoro.Ali, zadnje leglo sam jedva udomio. Iz prostog razloga jer je kriza udarila u sve segmente drustva. :ppozdrav:

Mali medved je napisao(la):
Danas sam prvi put video rasu crni ruski terijer, imao sam osećaj da su ukšštali terijera sa medvedom...
to nije pas...

a mogao bih doduše da utreniram jednu divlju svinju pa cunja po dvorištu, oni se lako hrane

Ortak ima par crnih ruskih, daleko je to od međeda, pre pudla sa mini valom.

images

Nazad
Vrh