Koju rasu kunića (zečeva ) koristiti za gajenje kod kuće

E sada su prave fotke. Vidiš koliko je bolje i preglednije. Inače zekani su pravi. I ja mešan sve i svašta.Mešanci su pravi.

Ako uporedimo Novozelandskog i panonskog ili neku drugu rasu, a trebam iskljucivo bele, najmanje po tezini i obliku, a da daje najveci broj mladih, kuju bi mi rasu preporucili? Da ponovim: najmanji i najlaksi, iskljucivo beli i najveci broj mladih?

Ako uporedimo Novozelandskog i panonskog ili neku drugu rasu, a trebam iskljucivo bele, najmanje po tezini i obliku, a da daje najveci broj mladih, kuju bi mi rasu preporucili? Da ponovim: najmanji i najlaksi, iskljucivo beli i najveci broj mladih?
Najviše kote Panonci ali mi nije jasno ovo za "najmanju težinu i oblik"?pošalji mi na PP ako nećeš da se pročuje!

Pa ako ces ukrasne za prodaju onda gaji patuljaste.
Predpostavljam da je to upitanju?

---------- Poruka napisana u 18:58 ---------- Prethodna poruka je at 18:57 ----------

Ili hrani slabo jednu od ove 2 rase i dobices patuljaste.
:haha:

Pa ako ces ukrasne za prodaju onda gaji patuljaste.
Predpostavljam da je to upitanju?

---------- Poruka napisana u 18:58 ---------- Prethodna poruka je at 18:57 ----------

Ili hrani slabo jednu od ove 2 rase i dobices patuljaste.
:haha:
Komso po tvojoj teoriji ja bi mogao da gajim "mikro patuljaste":haha:
Patuljasti kote 2-4 mlada,ako se ukrste:sta:!

Rekli su mi da mogu da mi otkupe i do 40-50 komada mesecno ako su beli i mali, svejedno koje rase . E sad ja moje patuljaste prodajem od kuce ali u taj petshop bi odnela kako mi traze sa 30-35 dana starosti, jer prolaze otud ljudi sa nekih sela i prvo kupe zeceve kao miljenike decama a onda "KRK' -zec otiso kod mame, aj sad jedi to u tanjiru". Kako moji patuljasti su sareni, samo su mi muzjaci beli, a znamo da patuljasti dobiju 4-5 mladunca, meni trebaju, mali, BELI, i u vecem broju, pa zato hocu 1 zenku bele rase da maximum iskoristim, ako je uparim sa mojim patuljastim muzjacima, a da ne kupujem sad i muzjake, kad vec imam 2, dobijem manjih primerka kao za ljubimce, a majka iznosi i othrani 10-12.

Kolega je vec naveo panonce kao predlog.Mislim da bi zenka panonca sa patuljastim muzjakom,dala F1 zenku sa nesto vecom plodnoscu a ujedno bi sledeca generacija bila nesto sitnija ali neverujem da bi dostigla plodnost od 10-12.

kod nas je skoro nemoguce kupiti panonca, sta je sa novozelandskom zenkom jer to mogu lako da nagem i to lepi i zdravi primerci?
Mislim da je ideja za biznis dobra ali ne možeš se igrati sa ukrštavanjem različitih veličina rasa kunića.Mnogo pametniji od nas su to pokušavali, a rezultat nije nešto!?

---------- Poruka napisana u 23:04 ---------- Prethodna poruka je at 22:52 ----------

Poslednja izmena:
Svakako, ali mislim da cu probati sa novozelandskom zenkom pa vidimo sta bude, obavestavacu vas i dalje, da menjamo iskustva.

Sa novozelandskim i kaliforniskim sam radio dosta godina,prosek je bio 8 po kocenju.Naravno svuda ima izuzetaka bilo je zenki koje su imale i vise od 10-15.Ukrstanjem ces sigurno dobiti na plodnosti ali i na tezini (krupnoci),

Koliko sam citala ima veoma uspesni hibridi mesanci velike i srednje rase, pa sto ne bi probala ukrstiti patuljastu i srednju? Osim toga bitan mi je broj malih, tezina i krupnoca uopste nije bitna, jer bi se prodavali jos mali, ljudima kojih nije stalo dali su rasni koje velicine. E sad, ja si patuljaste uporedo gajim i njih prodajem kako valja, njih necu da mesam i prodajem ih skuplje. Samo jednu zenku novozelandsku sa patuljastim lavlja glava muzjakom,....
Mislim da je ideja za biznis dobra ali ne možeš se igrati sa ukrštavanjem različitih veličina rasa kunića.Mnogo pametniji od nas su to pokušavali, a rezultat nije nešto!?

---------- Poruka napisana u 23:04 ---------- Prethodna poruka je at 22:52 ----------

Ja sam nov na forumu,i takodje drzim mesance,za sada sam jako zadovoljan sa njima.
a evo i nekih slika mojih kunica...
zenke
dscn0523.jpg

dscn0530.jpg

dscn0528.jpg

dscn0536.jpg

mesanka-2.jpg

i dva muzjaka
crni-2-meseca-i-3-nedelj.jpg

dscn0551.jpg

Nazad
Vrh