Koju rasu kunića (zečeva ) koristiti za gajenje kod kuće

Pozdrav, da li itko križa velike rase (šarac, orijaš) sa srednjim pasminama (npr. nz), čuo sam da se tim križanjem dobija super prirast u prvom koljenu ( to piše i u "bibliotekarovoj" knjizi)?

Ja sam križao orijaškog šarca sa ženkom kalifornijskog kunića, okotila je 10 kom, baš sam ih jučer odvojio od majke. Za sada dobro napreduju, javim kad ih budem vagao kroz nekoliko dana.

21c8n74.jpg

Evo i slike...

Nije, mislim da čak i ne mogu. Riječ je, čini mi se o recesivnim genima, ali nisam baš sasvim upućen, tek sam počeo malo više čitati o genetici... Gospodin Kapitan to jako lijepo objašnjava ali treba vremena za sve pohvatati. Inače križaljka je relativno jednostavna kad se zna što je što u njoj. Najgore je ako misliš da imaš čistokrvna grla, pa tek na mladima vidiš što je sve u "primjesi". Ima i računalni program koji sve to radi umjesto Vas, mogu se voditi sva grla, ubacivati bilješke, slike, računa inbreeding i sl... Ako je netko zainteresiran, staviti ću link.
Post je spojen: [time]1267686012[/time]

Vidiš ja kada sam upario kalifornija mužjaka sa nekom miješanom ženkom (smeđa sa bijelim pojasom, nešto slično holandskom kuniću) dobio sam 2 neka nijansa crne,, 2 potpuno bijela i 2 koji vuku na kaliforniju. Ja iskreno niti ne volim bijele kuniće, tako da mi je ovo baš ok, budu mesnati i brzo napreduju a nisu bijeli

Pozdrav svima. Nov sam na forumu, a i u ozbiljnijem odgoju kunića, i ako ih držim oko 10 godina. Mislim da je veoma važno šta odgajivač želi da dobije od kunića kojeg drži. Ja sam ih godinama držao samo iz ljubavi,tako da mi je estetski faktor bio presudan. Sada držm isključivo panonske bele pa za njih mogu reći da veoma brzo napreduju i dostižu optimalnu kilažu za klanje za oko 3 meseca pa ako je to ono što želite od kunića eto mog predloga.

@ Sinke

Mogao bi i koju fotografiju da stavis da se i mi pocetnici mozemo malo na gedati i ponesto ukrasti od patenata ako ih nisi amo zastitio.

Nisu tu bitne ni slike,ni patenti,(topla voda izmisljena odavno).Bitno je meso a gde ce to da naraste bas i nije toliko bitno. :D

@ Megi

Dobro ti i zboris, kako moj sin kaze meso na stolu. Pa za jedno mesec dana bice valda i kod mene neki panonac na stolu, malo da omastim brk.

Dodji cu ti pozajmim bre,nemoj sad da treba da cekas mesec dana da bi imao meso na stolu,uzmi od To..... sa Petr.......,cu ja resim sa njima.

Ma ima mesa svaki dan nego sin kad stigne iz skole gladan prvo mu je to de kaze, jer je toliko gladan da ne vidi.

peto1 je napisao(la):
@ Sinke

Mogao bi i koju fotografiju da stavis da se i mi pocetnici mozemo malo na gedati i ponesto ukrasti od patenata ako ih nisi amo zastitio.
Fotografisaću ovih dana kaveze (na kojima sam uštedeo poprilično novca,praveći ih sam) i okačiti slike. Nekome će se svideti!

barakuda je napisao(la):
"Trazimi sisice za pojilice" ? Ako mislis na automatske pojilice imas kod tebe u NS-u 135din komad.

Znaci te dimenzije su dosta za jednu zenku koja se koti.
Ajde kad zavrsis kavez ako mozes da uslikas da vidim kako izgleda, planiram i ja da napravim za jednog muzjaka i zenku.

Pozdrav ; Ja sam nov na forumu tek nekoliko minuta.Zanimam se za automatske pojilice, naveo si da ima u NS-du. Molimte ako je moguce da mi napises u kojoj prodavnici mos kupiti pojilice jer nisam iz NS-da hvala

Pozdrav novom kunicaru i kao nov trebao bi da se predstvis: http://poljoinfo.com/caffe/za-nove-clanove-da-se-predstave/ pa da se onda lepo dopisujemo.

Ovde mozes naruciti sisice pojilice sa navojem i bez navoja: http://www.jomapeks.com/SistemiNapajanja.htm

Da li u okolini Beograda postoji odgajivač kunića...a da je proveren ::namigivanje::

Na prvoj strani pri dnu imas temu Ponuda - Potraznja tamo je mesto za ovaka pitaja. Ili ce biti brisana.

Nazad
Vrh