Moj Zet ima 4712 i za mene je to los traktor,ja mu ga odrzavam,skoro smo radili generalnu,to je smejurija od zastarelosti motora u odnosu na IMR motor.Resenja su za moje gledanje stvari praistorijska.Cena generalne je bila smesnih 1200 eura,zatim alanser je sporiji nego na 533,palenje na dekompresor,prednja karlica ili nosac prednjeg trapa je sacuvaj boze,ja bi obesio onog ko je ono smislio,ceo trap na plocevini od 8mm,lako se propne pa kad se vrati u tresne od zemlju popuca karlica,cak se kod nas u brdima desavalo ljudima da odpadne ceo prednji most sa traktora.Mogu referat da pisem ali da ne davim vise...Nekazem ima i dosta prednosti.
540,542 dzervurine
Ovako tacno je da oce na 542 da zezne nekad menjac,na 540 je trobrzinac i nece,nema brige,blokada je dobra dok je zupcanik blokade orginalan,cim se promeni kao sto sam ja blokada zeza,mala privreda.Inace blokada dobro radi ako je zupcanik IMT,ista je kao na 560,577 itd.540 je tezak bez kabine 1750,sa kabinom oko 2000kg.Moj je tezak 1950kg ali ja sam stavio tegove na zadnje tockove jer je on bez kabine mnogo lagan pozadi.Ako je sa kabinom dobar je,odlican,nece da se propinje.Hidraulik na 540,542 ti nece crci to garantujem,kod mene za 22000 sati jos nista nisam menjao.Delovi su najjeftiniji i ima ih i u trafikama.
- - - - - - - - - -
Najvaznije jako dobar 540 ili 542 kupis sa kabinom za 2500-3000 eura.