Koji traktor koristite?

Ako ima za 20e ja bih uzeo jedno 10-tak za rezervu, neka stoje Hleba ne traze, ali naravno ispravnih. :osmeh:

Ja nisam te sreće da naletim na neku hitnu prodaju.Remontovan od 90A sam platio jesenas 4.000 dinara a od 75A 30 eura.

lep fotoncic

- - - - - - - - - -

a evo i moje rage
yJY426y.png

- - - - - - - - - -

imt 560 82god imo sam i ferdzu 533 73god njega sam prodao letos jer mu nije vise bilo spasa
MC9FFXT.png

Od traktora imam Goldoni Star 3050 2007. godiste
Fotografija0226.jpg

i IMT 539 mislim da je 83 godiste ali nisam siguran. Za moje potrebe, vocarstvo, i povrsinu koju obradjujem, IMT539 je odlican traktor ali mu fali prednja vuca i servo, tako da sam kupio Goldoni koji ima sve to, a i potreban je bio drugi traktor.
Fotografija0225.jpg

Cuturica,
razmišljam o kupnji, a jedan od užeg izbora je i takav kao tvoj. Kako si zadovoljan s traktorom, koliko je odradio? Čimi mi se da je to visoka verzija (klirens 310 mm).
Pozdrav

kazi mi iskustva mtz.imt.yto sta je ok a sta nevalja
Druze vidi ovako,imt je super,malo trosi,lako pali i ne boji se ni jednog novijeg,ima direktan kardan i dosta je jaci na njemu od 560,558,cak i u siliranju se ne stidi ni od 577.mana mu je sto je star kao biblija i sve sam mu do sad uradio,cak i motor,koji je bio perfektan al pukla radilica od starosti ,a delovi kvalitet sta ubodes to ti je.yto je dobar,ima tek sto sati i za sad nisam imao ni jedan problem sem dva osiguraca i otpustene zice od mase za radio,ima dosta snage ali je je lenj,ja bi mu na pvp dao jos malo zivota,kardan je odlican,hidraulik je sranje(imt je zakon)ne steluje se dubina spustanja nego visina dizanja,treba mu tocak za odredjivanje dubine,a da trosi malo,stvarno je,u setvi zita sa sejalicom kverneland 23reda 0.9 lit po jutru,transport sa dve prikolice od 3t i 10 kubika drva 10l na 60km,stvarno malo. jesenas po suvom dve zmajevke sa 13t kukuruza izvuko iz njive i pravac vaga,malo cudo a kinez. najveca mana mu je cena,ne vredi on 14800e. A za ruse sta reci,moj favorit,jeftin,pristupacan,pun snage,oranje spremanje,vucena tanjiraca,transport,samo gas gas, inace ne trose oni bas toliko,kako drugi tvrde,kad ih upregnes ljudski,a ako se setas prazan po selu ili ides sa nekom masinom za fergusona u brazdu,bolje nemoj tad prosipa.Mana im je sto vole da cure na sve strane pa stalno nesto sarafas i dotezes,malo su grubi i neotesani ko pijani rusi,ali rade svoj posao. Mogu zato svasta da podnesu,loseg gazdu koji ne menja ulje vec samo dosipa preradjeno ,a on idalje radi..ja moje nebi menjao ni za sta..

Сремац па што не узе новог 549 или боље 551 уместо кинеза да те Бог види...Код мене има доста нових фергусона и мало већих,слабо ко да се жали на њих,сви задовољни..Е сад што наши воле да пљују по имт,поготово они који немају појма о тракторима то је друга ствар..

Сремац па што не узе новог 549 или боље 551 уместо кинеза да те Бог види...Код мене има доста нових фергусона и мало већих,слабо ко да се жали на њих,сви задовољни..Е сад што наши воле да пљују по имт,поготово они који немају појма о тракторима то је друга ствар..
Pa vidis ja u mojoj okolini ni jednu lepu rec nisam cuo o novim imt traktorima,na sajmu kad sam i video kineza,gledao sam i imt,padala je kisa i sve i jedan imt je imao lokvu vode u kabini,a nov,pa sam se zapitao kakvi li su tek sklopovi i sve ostalo unutra? starim generacijama imt svaka cast,kod nas je uvek bio bar jedan imt u dvoristu i bice do daljnjeg,ali nov tesko...na kinezu je euro kabina i stvarno je kao u autu,kazu da ta ista kabina ide i u case-a,posto to sve turci rade.imam tek 30.god. ali i velikih problema sa kicmom,znaci mi kad ceo dan provedem u traktoru a da budem odmoran a ne kao da me voz zgazio..

kvalitet danas nema ni merdza...ovako ja imam masej ferguson iz 1957 masina neprevazidjena...imt 539 dli 2006 god solidan zasad samo rotaciona radjena jbg gorivo lose a ostalo ok....a u planu imam Rusa i samo Rusa bice neki Mtz 82...e kad sam kupovao tede Yto 45 ks ali drugar ispizdeo sa tankom instalacijom i ja kupi imt=i nisam se pokajao a za rusa volim sto cu imati hobi nadam se jeftiniji od npr lova.kladionice i duvana

jel su to stare 82.ke sa novim limarijama i kabinama
Onaj levo u garazi je takav fabricki 820 98.g. a levo je stara 82-jka 79.g. u temi mtz moses videti kako je izgledao pre,za vreme,i posle remonta..:)

- - - - - - - - - -

kvalitet danas nema ni merdza...ovako ja imam masej ferguson iz 1957 masina neprevazidjena...imt 539 dli 2006 god solidan zasad samo rotaciona radjena jbg gorivo lose a ostalo ok....a u planu imam Rusa i samo Rusa bice neki Mtz 82...e kad sam kupovao tede Yto 45 ks ali drugar ispizdeo sa tankom instalacijom i ja kupi imt=i nisam se pokajao a za rusa volim sto cu imati hobi nadam se jeftiniji od npr lova.kladionice i duvana
Da ces imati hobi,imaces..Da ces se pokajati veruj mi neces.. 82-ku kupis za cenu jednog fergusona,ostane ti para da uradis dva remonta koliko bi jos dao za neki drugi traktor u toj klasi..

pozdrav svima! nov sam ovde, pa bi mi mozda dobro dosao i neki savet. imamo 539 99god 1500sati i ursusa c 360 86 god. prvi vlasnici oba traktora, bice i slike uskoro. e sad, radim nekih 40tak kj ne bas lake zemlje. ursus sa dvobraznim nesto ne moze a i sto uzore nije "za primer". opet fergusonom na parcelu od 5-6 jutara tapkanje u mestu. razmisljao o prodaji ursusa i kupovini neke 82ke mozda i starije koja bi, kad bude prilike, mogla povuci i neku tanjiracu. nisam se jos nasao u razlici u ceni, sarene i jednih i drugih.

pozdrav svima! nov sam ovde, pa bi mi mozda dobro dosao i neki savet. imamo 539 99god 1500sati i ursusa c 360 86 god. prvi vlasnici oba traktora, bice i slike uskoro. e sad, radim nekih 40tak kj ne bas lake zemlje. ursus sa dvobraznim nesto ne moze a i sto uzore nije "za primer". opet fergusonom na parcelu od 5-6 jutara tapkanje u mestu. razmisljao o prodaji ursusa i kupovini neke 82ke mozda i starije koja bi, kad bude prilike, mogla povuci i neku tanjiracu. nisam se jos nasao u razlici u ceni, sarene i jednih i drugih.
Pozdrav druze,ako je tvoj ursus u dobrom stanju i s obzirom da si prvi vlasnik ne bi ti trebalo mnogo doplate za dobru 82ku(znam gde ima jedna odlicna ni din ulaganja,sedi vozi,otisla bi maks za 4000e),vise bi ti para trebalo za prikljucnu mehanizaciju..nije to strasno,jedno po jedno,,to bi bila vec stotinama puta proverena i dobra kombinacija,ferguson i rus...

Nazad
Vrh