Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemoj da zafrkavas da si zgazio na plug...
[Koja je razlika u potrosnji linijska V.S. rotaciona pumpa ? /QUOTE] Predpostavljam da je pitanje upuceno meni,539 sa linijskom pumpom mi trosi osetno manje goriva nego 539 sa rotacionom pumpom,primera radi jesenas smo radili sa oba dva beraca u istoj njivi od 6 ujutru do 6 uvece(sa pauzama naravno)u oba je sipano po 30l goriva uvece je u ovom sa rotacionom pumpom jedva ostalo goriva,vadili smo iz Rakovice gorivo da stignemo do kuce(nismo poneli sa sobom naftu) dok je u drugom bilo sigurno 5-6 goriva.Ovako se i ne primeti puno kad ne rade oba traktora po ceo dan ta razlika ne dolazi toliko do izrazaja.Da napomenem da su proverene dizne i pumpa pre 3 god na imt-u sa rotacionom pumpom nije do toga,jednostavno vise goriva potrosi ali je zato malo ostriji na gasu od ovog drugog i subjektivan osecaj je da je za 2-3 ks jaci od ovog drugog sa linijskom pumpom.Recimo oba Landina sa linijskom pumpom mi trose za nijansu vise(litar - dva) u svim poslovima od imt-a sa linijskom pumpom,potorosnja mu je identicna kao kod imt-a sa rotacionom pumpom.U oranju 27-28cm rakovica potrosi 25l goriva na 1ha a Landin najvise 20l optimalnim uslovima za rad.