Koji traktor koristite?

imt 560 i zetor 6211 i po potrebi u jesen da privlaci kukuruze po dvoristu do levatora stricev ursus

A kada mi treba jaci saberemo tata i ja oba i imamo od 120ks :haha:

Nemoj da zafrkavas da si zgazio na plug... :haha: Jedanput umalo to da mi se desi ja se zagledao nazad a moj cale stao i sva sreca pa sam ga prmetio na vreme... :haha:
Za traktore svaka cast... :ppozdrav:

Od traktora koristim 2 zadrugara(landin)jedan sa kabinom je 65god,drugi je 68,ovaj prvi ima preko 25 000rh(2 generalne i jedno osvezenje)drugi je u jako dobrom stanju predjasnji vlasnik je 75god ubacio nov motor(imr 034) tad je i menjac kompletno remontovan,od tada je okrenuo oko 2200rh,slabo je bio vozen (stari vlasnik je bio ljubitelj landina) i traktor je bukvalno kao nov,tako se i ponasa.Tu su jos 2 imt-a 539 linijska i rotaciona pumpa oba sa kabinom,jedan 94god i drugi 96god,i rakovica 60 80-to god,trenutno ima oko 2600rh.Oba imt-a i rakovica su kupljeni novi i svi su u fabrickom stanju.Za godinu dve u planu je jos neko pojacanje zapadne proizvodnje,ali za sad nam ovi zavrsavaju posao bez problema...Slike masina su okacene na mom profilu...

1. Rakovica 60, 1978 godiste, 7200 radnih sati
r60.jpg

2. IMT 539, 1985 godiste, 4000 radnih sati
imt539.jpg

3. Rakovica 65, 1987 godiste, 2200 radnih sati
r65.jpg

[Koja je razlika u potrosnji linijska V.S. rotaciona pumpa ? /QUOTE] Predpostavljam da je pitanje upuceno meni,539 sa linijskom pumpom mi trosi osetno manje goriva nego 539 sa rotacionom pumpom,primera radi jesenas smo radili sa oba dva beraca u istoj njivi od 6 ujutru do 6 uvece(sa pauzama naravno)u oba je sipano po 30l goriva uvece je u ovom sa rotacionom pumpom jedva ostalo goriva,vadili smo iz Rakovice gorivo da stignemo do kuce(nismo poneli sa sobom naftu) dok je u drugom bilo sigurno 5-6 goriva.Ovako se i ne primeti puno kad ne rade oba traktora po ceo dan ta razlika ne dolazi toliko do izrazaja.Da napomenem da su proverene dizne i pumpa pre 3 god na imt-u sa rotacionom pumpom nije do toga,jednostavno vise goriva potrosi ali je zato malo ostriji na gasu od ovog drugog i subjektivan osecaj je da je za 2-3 ks jaci od ovog drugog sa linijskom pumpom.Recimo oba Landina sa linijskom pumpom mi trose za nijansu vise(litar - dva) u svim poslovima od imt-a sa linijskom pumpom,potorosnja mu je identicna kao kod imt-a sa rotacionom pumpom.U oranju 27-28cm rakovica potrosi 25l goriva na 1ha a Landin najvise 20l optimalnim uslovima za rad.

Poslednja izmena:
Nije mi potreban veci, i ova dva fergusona su mi zavrsavala posao, ali smo hteli da bude nesto novo i malo jace i naravno da bude prema nasim mogucnostima, da ne gladujemo..
Imali smo mi Rusa 82, ali smo ga prodali iz razloga sto u mom ataru su dosta usitnjene parcele, prosek 30-50 ari i ja obradjuem preko 60 njiva (sve uredno zapisane u svesku). Tako da dok smo radili sa Belorusom i jednorednim kombajnom za silazu, u nekim njivama nisam mogao da okrenem a da ne udjem u tudju ili da obalim kukuruz celom sirinom gore, vrlo nezgodno... Ove godine su pokrenuli akciju komasacije, pa kad bude bila uradjena, videcemo jedan 577...

ursus 355 moj prvi traktor napravljen davne 1975 god. vec 4ta godina smo zajedno i disemo zajedno...jos samo da spavamo :)))

Nazad
Vrh