Koji traktor koristite?

Evo i ja da se pohvalim sa mojim masinama...
axdvg1.jpg
MTZ 820 2006 god
e5o609.jpg
MTZ 52 1974 god
ab7aiu.jpg
IMT 533 1980 god
dace bog jos....

Koristim svoja 4 Fiat 180 90,IMT 587,IMT 542,YTO 804,cesto komsijinog IMT 560,a neretko 'uskoce' u pomoc i Massey 8160,MTZ 892 I MTZ 82...

Ја ћу моје поређати по реду како је који стигао.
Белорус 820 2004. Узели смо га новог и могу рећи само речи хвале. Једно време је радио око 80 КЈ + бар још толико услужно. Као једини трактор у дворишту, радио је од од сејања до орања. Мислим да има око 5000 сати или нешто преко. Е то је по мени био упошљен трактор.

imag0094.jpg

Пар година касније у испомоћ му је стигао Масеј 3080 1989. Могу похвалити његову удобност и малу потрошњу. Иако је најстарији трактор у дворишту, дефинитивно је најудобнији. Мислим да има преко 8000 сати.

dscn1766.jpg

Прошле године, отприлике у ово време, узели смо Раковицу 65 због мањих радова 2012. Има око 130-140 сати. На њој бих могао само похвалити окретност.

dscn1195.jpg

И пар месеци после Рајке, стигао још један Белорус 1221.3 2012. Стигао таман пред почетак радова, тако да смо за сада направили 250 сати.

dscn1848.jpg

Могу само рећи да је било милина завршити орање за 2 дана, и то онако опуштено. Још за великог Рују да обезбедим четворобраздни плуг па ће све да пршти. Рајка није орала, нити ће код мене бити оптерећена.

Poslednja izmena:
Svaka cast Nele zelim ti sve najbolje u daljem radu...odusevio sam se masinama....pa ako ti nije problem za Rajku da nam kazes ako je nova kakva je situacija po pitanju kvaliteta i same izrade...hvala cudo da nemas imt 539 za sitne poslice

Хвала Млађо.
Да, узели смо је нову. Лично сам је дотерао из АгроРида и могу рећи да сам после тих 2-3 сата вожње оглувео. Не знам да ли је толика бука само код ове кабине што је прави приватник или је тако и са фабричком. Могу поред окретности и похвалити ту "климу". Било је јако пријатно у транспорту, у жетви, по оној врућини. После пар месеци испуцао ми је волан, па су га заменили, осигурачи често цркавају и тако су несрећно намештени да сваки пут мора да дижем хаубу. Амортизери на задњем стаклу су у потпуном офсајду, па сам морао да купим друге. Чак се дешавало да спадне један у току сетве. Фарба им је катастрофа, нема нигде заштитне, већ одмах завршна.
Што се тиче 539, немамо машине за њега, па би онда и то требало куповати. Овако Рајка може да вуче змајевку од 8 тона, 4-едну сејалицу и још по нешто. Имали смо у плану да узмемо Рајку 47, али за 1.500 разлике, предомислимо се и узмемо јачи трактор.

Poslednja izmena:
Ja koristim IMT 533 Deluxe. Stavicu drugu sliku jer nemam vremena da slikam traktor ali stavicu ga za mesec dana...
13425889454069869414-tra.jpg
[/IMG]

Ja imam 539 83g, zasad nemam slika,i u planu sam uzimat malo veci za oranja i pripreme, npr torpedo 75 ili imt 577.

- - - - - - - - - -

Evo i jedne slike tridesetogodisnjaka.
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]

Pozz ljudi ,ja sam nov na forumu pa evo da se ukljucim malo,od traktora imam IMT 540{1978},Massey Ferguson 3060{1990} i Massey Ferguson 6260{2000} . Bice i slika. :osmeh:

treba mi mala pomoc
mladjan sam poljoprivrednik i malo bih obnovio mehanizaciju jer imam (relativno) malo vise zemlje (20-ak ha)
imam vec 539 ali sa njim mi treba citava vecnost da uradim sve iako je do sada sve radjeno ali zasto sporije kad moze brze :)
e sada tu stupa na snagu onaj deo o pomoci
trazim neki 577DV po mogucstvu dogovor oko isplatena rate ili u robi (drva-cer,hrast,bukva itd)
ukoliko neko ima neku vrstu korisne informacije neka mi javi
unapred hvala na odgovoru i pozdrav svima iz Aleksinca

budzet nije fiksan, zavisi od stanja vozila ali ne skodi da se nadam na cemu ce verovatno i ostati. ukoliko neko cuje neku informaciju tog tipa ili da je raspolozan za takvu neku trgovinu zamolio bih da mi se javi. ovde smo valjda da pomazemo jedni drugima. za mene ga kupujem, da mi olaksa sve a ne za dalju prodaju.

Nazad
Vrh