Nemam sad pri ruci ni jednu sliku 590-ke, ali cu ga uslikati pa cu staviti. kako se pokazao? to je traktor koji definitivno ima svojih mana i ne stidi se da ih pokaze. hidraulika - ko da je nije pravio IMT. od novog pa do evo svoje 18-te godine, stalno nesto stuca, plug IMT 757.20 ne moze da drzi bez poigravanja (na leru), kad radim sa njim ceo dan, kuci obavezno idem sa punim gasom, inace zaorah i asfalt. radjena vise puta, svaki put ista prica. motor je Perkins sa turbinom. Na njega se ne zalim. Prosle godine pukla glava, ali ja sam kriv, terao sam ga u tanjiranju ko tudjeg, a termometar nije radio, pa sam je prekalio (obzirom da je turbinas, to i nije preterano tesko). Stavili smo glavu od rakovicinog motora, valjda onaj TS 46 ili nesto slicno. jedino zadnji zaptivac nije pasovao, pa sam malo budzio. ono sto se meni cini je da je bosh pumpa na ovom traktoru promasena. cini mi se da je to pumpa koja se nalazi i na rakovicama 65 i imt 565. a dizne se steluju na 250 bara ako ocete da ide kako treba. promenjeno je jedno 5 rotora pumpi.Menjac je korektan, nikakvih problema nije bilo. ove godine prvi put menjane lamele. jednom riknuo krst kardana prednje vuce. i naravno, stalno nesto curi, kaplje, zvecka...jos jedna velika mana-AC pumpa jako blizu turbine. brzo se ugreje, membrana postane ko zvaka i onda nema snage.
naravno, ima i dobrih strana- sa pomenutim plugom ore ko zmaj, a zemljiste je kod mene uglavnom ritsko, jako tesko. kacio sam i trobrazni za njega, ali to vec nije to. jednom sam radio ugar sa IMT 756.30, i tu je isao solidno. za traktor te velicine prilicno je okretan. kabina je ok, prostrana, bila je tu i neka ventilacija, ali to se vec sve poraspadalo. Zadnji most isto bez zamerki.
da zakljucim. mislim da je IMT 577 DV bolje resenje. vozio sam i njega i nekako mi se cini da je bolje uskladjen traktor.