Koje dizne koristite za prskalice i koliko vode trosite po KJ/Ha

Probaj...

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока

Postoji lechlerova aplikacija za mobilni.
Odkako to koristim prskam u litru svaki put.
Skineš i mirna bačka

17dab318758573b5be54b33c5a4b01fe.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Smanjujete li preporučenu količinu preparata ako se koriste dizne sa 2 mlaza? Pitam jer mi deluje na kulturi kao da je previse, da bi trebalo ne znam, 10-20% smanjiti.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

U zastiti zastavicara prosle godine sam to prvi put primetio, ja radim sa 2 mlaza idkt03, ćale sa običnim četvorkama, količinski vode i preparata isto potrošili, na mojim njivama vrhovi lista malo oprljeni, kod njega ne. U soji tretman uskolisnih, u split aplikaciji potrošena samo polovina materije iz prskalice (tako ispalo na kraju jer ćale nije prebacio na obicne dizne a vozio brze) tretman uspeo samo tako. Pa sam pomislio ako je bolja pokrivenost lista sa idkt diznama da je mozda moguće ili poželjno smanjiti količinu preparata.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka

Naprosto dizne sa dva mlaza bolje pokrivaju, a samim tim i nanose vise tecnosti na korov i gajenu biljku.
Ocito je da "caletovr" obicne dizne nisu nanele isto koliko i tvoje sa duplim mlazom.
Smanji kolicinu vode i drzi se preporucene doze po hektaru.

Pročitao sam temu, ali nisam rešio dilemu.
Koje bi bile univerzalne dizne? Za sutra najavljuju vetar od 15km/h, a ja imam obične 04 dizne, znači prskanje neće biti nikakvo.
Idem oko 210l/ha, na 8km/h i 2.4 pritiskom. Prvo ne znam da li da uzmem 03 ili 04, ne znam u čemu ima ulogu veći pritisak ako bih prešao na 03 sa istom količinom vode.
Drugo, ne znam da li su mi potrebne skupe IDKT i IDKTA, nameračio sam se na IDK plastične koje su mi cenovno prihvatljive.

Poslednja izmena:
Dizne koje se uspesno bore sa vetrom do 7 m/sec su ID 120-03(04).
Za jaci vetar tesko koja moze bolje, a ni nema svrhe vise. Za vetar do 4-5 m/sec mogu i nek druge, al po mom iskustvu za recimo dizne IDKT je gornja granica 5 m/sec i to pri max pritisku od 2 bara. Sto jaci pritisak to vece zanosenje jer su kapljice manje.
Ima dosta uticaja i pravac vetra.

Nisu mi potrebne ID dizne, ne bih prskao baš po vetru od 25km/h.
Razmišljam o IDK i IDKT, jer ne prskam velikim brzinama, e sad ne znam da li je bolji veći pritisak ili manji, i da li se isplati za dva mlaza dati duplo novca

Poslednja izmena:
Matiću, to po aplikaciji ispadne 129l/ha.
Da li je neko probao Arag dizne? Vidim da su cenovno mnogo pristupačnije, dupli mlaz za vetar po ceni IDK

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh