Koje dizne koristite za prskalice i koliko vode trosite po KJ/Ha

Naravno da moraš znati koju površinu prskaš, u tvom slučaju ćeš premeriti i izračunati. Ono po hektaru otrova i vode su parametri za bilo koju njivu i njih koristiš da izračunaš konkretnu količinu koja ti je potrebna za svaku pojedinačnu njivu.
Kad kupiš neki herbicid obično na njemu piše u kojoj dozi se prska, i to se daje količina herbicida po hektaru (npr. za semeni sirak 0,8l/ha, a za rizomski 1,25 l/ha). Ti sam određuješ sa koliko vode hoćeš da prskaš, npr. 150 l/ha. To su parametri. I sad ih samo pomnožiš sa konkretnom površinom. Npr. neka izmeriš da imaš površinu od 1,5ha za prskanje. Za dati primer ćeš u prskalicu sipati 1,5 x 1,25l = 1,875l otrova (za rizomski sirak), i 1,5 x 150l =225 l vode.

Koje dizne da stavim (Lechler IDK 120-03?), koristim 4 komada za prskanje trave u redovima voća? Znači, po dve sa obe strane. Imaju li one svoje sito, ili to kupujem zasebno, da se ne bi zapušavale? Pasuju li one u ove nosače koje imam (mislim da je u njima Geoline dizna)? Agromehanika 440 litara je prskalica. Nisam to ranije radio, pa sam sada u dilemi. Koje dizne, koji pritisak, brzina kretanja i slično. Koliko i napumpati pritisak pumpe, vazdušne membrane? Koju koncentraciju totalnog herbicida?
Fala vi na savetima.
Ja radim sa 0,3 druga brza 800 obrtaja pritisak 2 bara sa 539 litar totala na 60 litara vode potrosnja je 110 lit po hektaru

@vasovac
A koliko dizni imaš za red, jednu, ili dve?

Varira mi pritisak malo, pumpa i membrane super. Regulator nov.
Na koliko da napumpam vazdušnu membranu?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh