Valda će se naš član oglasiti po tom pitanju.Dr.Gruja je napisao(la):A možda je mislio da je to vrlo mala cena.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Valda će se naš član oglasiti po tom pitanju.Dr.Gruja je napisao(la):A možda je mislio da je to vrlo mala cena.
Zorane šta više reći na tvom gestu.Zoran Kostović je napisao(la):Meni je komšija poklonio 0,5ha slame, pod uslovom da izbaliram i izvezem. Bilo mi je glupo da uzmem baš džabe pa sam mu oprskao 1ha strništa totalom, gratis. On je kupio preparat.
kod nas je isto dzabe slama,mada ima dosta stoke i neki su poceli da naplacuju po lancu zato sto je velika pomama malo se seje zita u poslednje vreme,ali nece niko da plati,desava se da te ne pita niko samo zateknes ociscenu njivu.
To je relativno pitanje!Meni treba godišnje oko 40-50 bala slame (sad i manje jer neću imati krmaču). Za mene je dovoljno da ostavim 1-2 otkosa za baliranje a ostatak da kombajn uključi sečku i isecka slamu. Međutim, pošto se sad malo žita seje, velika je navala na slamu i onda ljudi dođu i traže slamu još u proleće, a moj ćale nikog ne može da odbije i uvek je da. Posle prošlogodišnjeg iskustva, (presa se kvarila pa je ostalo puno razvezanih bala sa uzicama, neki otkosi nisu uopšte ni kupljeni kao i kompletne uvratine, a rekao sam da hoću sve da se skloni da bih prskao totalom njivu), rekao sam mu da nikom više ne obećava slamu i da je od sad sečkam jer iovako nemam organske materije u zemljištu: soju baliram za grejanje a kukuruz moram da upalim jer ne mogu da ga zaorem. Doduše sad ni nemam žita, samo jedno jutro.
p.s. Koliko otprilike bude bala od jedne kose 4.2m na 400m dužine, žito Simonida, dobra gustina i sa solidnom visinom slame?