jovanlakovic
Član
svaka cast na trgovini.ako si prodao svoju detelinu salji u crnju ,nismo daleko!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Heheh pa ako ja nisam cuo onda se tako i ne trguje.. kupovina i prodaja deteline nam je kucni posao vec 13 godina.. ko je ikad prodavao detelinu na kubik ehhehehhe kontam ja da se ti zezasMarinko16 Domacine, ako ti nisi cuo za nesto ne znaci da ne postoji... za kukuruz se zna tezina 1m3,za psenicu isto...... zasto mislis da neko nije to uradio i za detelinu ili silazu... Znam ja da je lako bala na kantar pa koliko pokaze... Ili bala na komad...
Nadam se da nas ne zezas pa cu se ja potruditi. Jedna veca bala srednje nabijena ima oko 15kg. Takvih 6 otprilike ide u kubik. Znaci imas 9 kubika sto je oko 800kg.Pretpostavka je da je taj tvoj stog slozen ili nabijen kao srednje nabijena bala. I nemoj vise izvolevati.Ali koliko da trazim novaca? Niko nece doci i reci: u fino ti ovo seno na gomili,vredi...(pa kaze cifru)...
Svi pitaju za cenu prvo...
U pravu si, ali to se odnosi na detelinu iz senjaka. Direktno sa njive ima jos uvek dosta vlage pa su bale teze. Ko zna kako ce biti,trziste diktira cenu. Ja sam krajem 2012god. prodao po 30din sto je bilo skuplje od kukuruza.Kod nas obično ide po ceni kukuruza.Ako je kilogram merkantilnog kukuruza 18 dinara toliko je i kilogram balirane lucerke pa koliko bala vagne tolika joj je cena.