Koja je trenutna cena balirane lucerke(deteline) u vašem selu?

Dobra cena. Kod nas u Kikindi je 17...18 dinara kila.I ja imam 1000 bala za prodaju.Bale su malo nejednake od 15 do 20 kg pa je na kile sigurnije.

Uvek sam se pitao kako tovarite i stovarate te bale od 20kg?
Ja pravim bale tezine prosek oko 12 kg, neki put napravim kad je kanap pri kraju i vecu oko 15kg, pa se posle kajem kad krenem da je bacam na prikolicu i na tavan.

Vuceni elevator za utovar kuci elevator za istovar i tako to ide. Staces uznapredovala tehnologija.

Juce komsija prodao jedan sleper za cacak 230din. bala. Tezina bale 12 do 13 kila, kvalitet dobar. Ja moju takodje prodajem, ali po kili jer su bale dosta nejednake.

Kod nas sena slabo ima. Nema klasicnih livada za kosenje uglavnom su to ledine to jest neplodna zemlja i oko kanala koliko moze da se kosi. To nije toliko kvalitetno, ali moze da posluzi. Za mene je lucerka zakon.

I ja kupujem bale al nazalost nema nikog da je blizu mene pa jedini prevoz je traktor i prikolica...cene 250 bala 13-14kg, a seno 130 150 160 dinara od 13-16 kg bala..

ja isto prodajem bale lucerke cena je 20 - 25 eu. centi po kg.
Cena seno je 2 -2,5 e. po bali zavisi od kolicine koja se trguje

Preslo se sa reci i pregovaranja na delo, prodato prvih 100 bala livadskog sena :osmeh: po ceni od 200din po bali, tezina bala od 10 do 12kg.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh