Koja je trenutna cena balirane lucerke(deteline) u vašem selu?

..... a trenutna cena bale deteline kod nas je od3 do 4 evra za balu od petnestak kilograma,i trazi se i po toj ceni.............::jako_besan::

.

au naopako, pa posto ce da bude u martu
icon_eek.gif

Jaću verovatni imati 500-600 bala za prodaju ali tek krajem Marta,ali da je moram kupiti siguno je nebi plaćo 3-4 evra stvarno je puno

Da li je neko uzimao u sivcu sa neke farme lucerku,navodno kako sam cuo nije ni 20 din/kg ali je lucerka 3-4 godine stajala u big balama?

Kod mene su uzimali bilo kakvo sjeno i placali su 2.5 km po bali od 10 kg ili po kilogramu 0.25 km sad nevjerujem da ce se moci kupiti bilo kakva drla ispod 3 km, ja necu kupovati sijeno iako jos imam suvog za jedva dva mjeseca imam jedno 60 rolo bala sjenaze valjda ce izgurati do maja.

Jel imas broj od te farme, i jel imaju jos te lucerke ?
Pa nemam broj ni nista,ali mogao bi naci na netu,samo sto je fazon trebalo bi kupiti jednu raseci videti kakva je pa onda dalje,jer moze biti korov ili neka iskisnula a ti to spolja ne vidis a bale su verujem blize 500kg i nabijene djavolski,zato sam pitao jel neko uzimao da vidimo sta je to,jer ipak je 3-4 god stara a uzmimo u obzir da to nisu bile bas susne godine.

To nije skupo, e sad kao sto kazes zavisi sta je unutra, i meni bi odgovaralo da uzmem... Jel ta farma u funkciji, tj imaju li goveda, ako imaju onda mogu oni da raseku jednu da se vidi sta je ?

Pa fazon i jeste u tome da nece da seku,nego uzmes je natovaris na prikolicu,izmeris pa onda seces...sutra se ne radi,ali u utorak cu pokusati da nadjem kontakt i da pozovem da vidim tacno,da ne ispdne sve rekla kazala,a na kraju nista tacno.

Svako zna svoju racunicu,bili su kod mene pa da im nadjem kupca za 500-550 din/balu.
Misle ako je susa da ce uhvatiti strasnu cenu.
Jednostavno,nekim ljudima nikad dosta,uvek je malo.

Evo ovako,firma koje prodaje detelinu se zove ad backa sivac,prodaje bale djuture 10800din sa pdv-om kako kaze zena bale su oko 600kg ali naravno ne meri se nego djuture,kada sam pitao kakva je kaze treba doci pogledati kaze sta mi iz kancelarije znamo kako izgleda lucerka.

Poslednja izmena:
Pocinju da padaju prvi otkosi nove lucerke, doduse prepuni trave ali ipak bolje ista nego nista . Dali se zna nesto o novoj ceni???

Nazad
Vrh