Momo gledam da mi postovi budu zanimljivi dok ih pišem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ljudi, razmisljam o prodaji Rakovice 65 i kupovini jaceg traktora. Traktor bih kupio od 70 do 90 ks, a dao bih za njega oko 7000e, mozda cak i 8000e, ako je nesto bas dobro i da mi se svidja. Trenutno razmisljam izmedju Torpeda 7506DV i IMT 577DV, moze cak i bez prednje. Sta vi mislite?
Planiram za dogodine, nadam se ako naletim na nesto, povoljno 577 ili nekog torpeda 75 da pazarim.
Kao treci traktor. Ne begam da, ga generalno sredim, ako je cena povoljna. Samo da nije dosta razdrndan,
a za motor cemo lako. Kada uradim bar znam da imam pravu masinu.
Ova dva su mi u odlicnom stanju. Tako da mogu lako povecavati
povrsine, a olaksavati rad masinama.
Samo da bude i zdravlja sve cemo lako.[
/QUOTE]
Letos torpedo 75 otisao za 1100 evra.Sleteo niz brdo i polomio kolevku prednjeg trapa.Popravka kostala 50 evra,sve se povarilo.Sada radi sa njime jedan nas clan uz massey ferbusona seje oko 50 h
Sto se tice potrebe za drugim traktorom uz ferbusona to je sigurno potreba.Ja sa ferbusonom kad god sam orao iz dana u dan nisam grudi osecao nedelju dana.Moze on da poore nije da ne moze ali iz dana u dan kad se ore to je robija.Ja nemam velike trkatore imam ovaj sa slike t40 dv ali sam opet imao potrebu za manjim traktorom zbog prskanja,spartanja,vuce djubra u prikolici,drljanja.Kad sam resio da kupim manji traktor nisam bio pri parama tako da sam trazio stagod manje i losije cak sam isao na soluciju generalke ako treba jel to mogu da radim sam i u delovima polako.Uz Boziju ruku izleti mi moj cica Steyr 29 konja sa hidrulikom,kardanom ispravan.Cena je bila oko 800 evra mislim kupim ga za 700 i dam 2000 za prevoz pola ja pola vlasnik.Ispostavi se da je to idealan traktor za ispomoc rusu.Robusan dva klipa malo trosi tezak 2080 kila.Vuce presu,dve prikolice djubra prsac pun vestaka.Kacio sam cetverorednu olt sejalicu vuce je kao nista.Kratak,okretan a tesko se propinje.Gume su mu bile 10-24 ja sa prepravio felge sada su 11,2-28 ferbusonove,stavio sam nove.Pet brzina,izuzetno jak i brz cak brzi i od rusa.Samo sto nije izgledan sa manjim prepravkama u prolece bice to simpatican traktor.Sada njega koristim 80 % a rusa za oranje i tanjranje i za drva ponekad kad treba da se tovari strelom.
Evo ovakav je to traktorcic
http://www.youtube.com/watch?v=3sJm1uQPSK0