Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ako ne paziš i dobro lozis sve osim prepeka moze da zagori
imas li onu resetku u tom kazanu?u mom kraju peku rakiju od te dzanarike bez mesaca na klasičnom kazanu samo obavezno i ta resetka i dodavati vode prvo ako je dosta gusto i ako je materija raspadnuta,kao dzem.bolje dodavati vode i ispeći jedan dva kazana više nego da ribaš i da baciš rakiju jer se oseća na zagorelo.
ta ruska kod nas i ne daje nesto posebno rakije ako se ne doda šećera.ukus ima odličan rekao bih da podseća na kajsiju recimo ako se lepo ispece ali količinu slabo daje
nisam nikada lično pekao tu rusku jer je nemam preneo sam samo utiske sa degustacije.e sad koliko tačno može da se izvuče prepeka to zavisi od godine do godine,količine šećera(mislim onog u voću)količine vode kao i jačine na koju ostavljaš prepek(neko voli 20 a neko ostavlja i 25 gradi).ali ja mislim da je to minimum 6-8 nemoze niko precizno da ti kaze.mozda neki tehnolog ako mu izmeriš jačinu komine.
ja sam od oko 1500 kg stenleja napekao 17 kazana džibre,kazan je 120 litara pa ti vidi koliko sam vode morao da dodajem da ne bi zagorelo i uvek sam bio na granici zagorevanja.prošla godina je bila sušna pa sam vodu dodavao i u kace a i u kazan kod pečenja.ali je zato bilo i dobrog šećera pa sam na kraju dobio 170 litara "ljute" na 21 grad računam da će spasti na 20 dok odleži malo
Pitanje za Sapcanina
Ako nije tajna,kako je protekao proces?