Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Bakarni kazani su najbolji za pecenje rakije Odlično provode toplotu, ne rdjaju (istina ni prohrom ne rdja) ali imaju jednu vaznu osobinu koju prohrom nema a to je da u procesu pečenja rakije bakar za sebe vezuje cijanovodoničnu kiselinu iz koma i tako smanjuje njen udeo u rakiji.
Mana Bakra je što dugim stajanjem bakar se prevlači zelenom patinom baznih soli bakra ali se to da očistiti. A druga mana je što ga kradu. Kod mene u selu su za proteklih godinu dana maznuli tri- četiri kazana. Kazani su uglavnom namontirani na točkove pa ih samo izvuku uveče i ode veseli stroj. A pre neku noć su čoveku maznuli samo kazan (izvukli ga iz kazaništa, pa preko žice i ćao) koji nije baš lagan.Vezati kera za kazan- nema druge.
Koji su po vama najbolji kazani koji se mogu kupiti trenutno novi na trzistu? I nema nekog velikog izbora, Des, Destilatori isto iz Subotice, nekoliko manjih kazandzija po raznim gradovima...cena negde oko 1000-1200 evra, stabilni od 120 do 200 litara...
Ma kazana ima i jos uvek postoje kazandzije koji to odlicno prave,mene vise zanima "Zakon o rakiji" koji treba da izadje u 2015 godini,i sta raditi posle toga???
После ћемо у вечерњу школу да добијемо диплому технолога за жестока пића, па платимо порез, па купимо акцизне маркице... или варијанта Ал Капоне.,mene vise zanima "Zakon o rakiji" koji treba da izadje u 2015 godini,i sta raditi posle toga???
Тегмо гума, као на шпоретима (рерна) и експрес лонцу. И не притежи онај навој јако, то је упропасти.,samo me zeza ovaj ispust za kom kaplje kako to da resim,koja su vase taktike zaptivanja
После ћемо у вечерњу школу да добијемо диплому технолога за жестока пића, па платимо порез, па купимо акцизне маркице... или варијанта Ал Капоне.
- - - - - - - - - -
Тегмо гума, као на шпоретима (рерна) и експрес лонцу. И не притежи онај навој јако, то је упропасти.
Kolko moze da bude cena subotickog kazana ,starog jedno 10ak godina , 120l , malo koriscen za licne potrebe ,ne za usluzno pecenje ?? Neka okvirna cena , nisam upucen ,a treba da ga pazarim