Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
@Karalic
Rekao je "nije malo 5 prasica godisnje" ,misleci na ugazene.
Kod mene je zadnji put ugazila 1,i jedno prignjecila iz stub rama.Inace nema gubitaka.
mislio sam na prasici.prvo i vtoro prasenje sve zivi opraseni 15+16=31 od svih 31 5 komada ukupno ugazeni.
dve od prvo prasenje i tri od drugo.neki ljudi pricaju da ne moze da ih odgaji i zato ih sama ubija.kazu da nema toliko sise.ali ja ne verujem u to.plus moja krmaca ima 16 sise.
Na daske, koje ce biti na podu ukljestaljke za prasenje. Koliki razmak treba biti da bi se krmaca lake podizala, tj. da moze da se upre nogama. Neko kaze 1cm, neko kaze 0,5cm.
Zavisi od dasaka.Kod meksih dasaka (camovina,topola) brzo se uglacaju i krmace onda klizaju.Kod hrastovine i bagremovine nema problem klizanja.Ja sam pravio sa razmakom od 1cm,radi lakseg ustajanja.I daske poprecno postavljene.
Slazem se sa Nikolom sto se tice dasaka jer se uglacaju pa se krmace dosta klizaju po meni je bolje staviti gumu ako si u mogucnosti,ako je kavez fiksni a ako ga pomeras to jest ubacas u boks daske oblozi debljom gumom da nebi doslo do proklizavanja.
Ovo mi se prvi put desilo da se krmaca okrene u ukljestenju... Tako da su poprecne cevi iznad ukljestenja preka potreba za
Ubacivanje slike nije uspelo.
Nisu ovde u pitanju gornje cevi.Vidis da nema tragova na cevima,prasina jos stoji odozgkrenula se ona u ramu,jer da se izdigla prednjim nogama na gornje cevi,preskocila bi.Garantovano sirok ram za nju.A landrasi se savijaju kao gliste.
ja je ostavljam citavo vrijeme tj. do odvajanja odojaka, osim u slucaju kada mi je potreban za neku drugu krmacu tada ih premjestam , a krmacu stavljam u boks par dana prije prasenja, samo ja imam montazni tj. na stupovima pored valova i na zidu imam U profile u koje spustam ogradu tako da sam obor moze biti klasicni ili za prasenje ovisno o potrebama.