Ako se ne varam 2kj je oko 1,2hektara. Moram ti prvo reći da je to po meni prevelika površina za karfiol i za iskusne proizvođače koji imaju svoje kupce, a kamoli za početnika. Još ako nije dobra godine za prodaju eto velikih problema, a ulaganja nisu mala. Ja karfiol radim ako se ne varam 23 godine i nikad nisam imao preko 70 ari, a radim ga u etapama, stiže sukcesivno od kraja avgusta pa do decembra. I svake godine se desi period kada je prodaja očajna i jedva se proda po nikakvoj ceni, a bogami desi se da nešto i propadne. Karfiol je veoma osetljiva biljka, ako se ne obere i proda u danu može da se baci. Zato ti savetujem da smanjiš planiranu površinu pod karfiolom, na primer, 50 ari u četiri etape u vremenskom razmaku 15-20 dana je puna kapa, a u ostatku parcele posadi brokoli, kelj, kupus. Što se tiče hibrida, ova tri koja si naveo, za malagu ne znam jer je nisam radio, svi su približno iste vegetacije. Ja ti preporučujem ono što radim zadnjih 5-6 godina i veoma sam zadovoljan, a to je kombinacija Chambrod i Santamaria od Rijk Zwaan. Razlika u vegetaciji je nekih 7-10 dana.