Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Bar 100ks da ide lepo. Treba uzvuci i na neko brdasce, popeti se na glavni put itd. Po ravnom i suvom moze da je vuce i manji traktor.

Ta prikolica je zapremine skoro 30 kubika, pa tu može natovariti 2,5 vagona žitarica!!!!!!!!!! Pa ona 5 tona, bogme treba to da povuče to "ždrebe" što vi navodite.

Paletni kiper ima niski sanduk i kipuje samo na stranu, koliko me sećanje sluzi komšo.
Ako kupujete kamionke,gledajte da budu strane ane ove naše batine.:ppozdrav:

Slazem se sa @momosaric, samo sto je tvrdoca relativna i nepredvidiva stvar jer zavisi od vremenskih uslova, al reljef definitivno odlucuje koliko ce KS vuci neki teret. a svako zna u svom mestu kricicne bregove i po tome preze zdrebce.

- - - - - - - - - -

U nasem ataru uglavnom mtz82 prevuku sve kamionke od 12-20t, ima 3-4 kriticna mesta gde isti samo po suvom mogu prevaliti uz dobru pripremu! ima i malih pa zajebanih bregova, jer se retko gaze pa se uhvati dobra trava i te trase se izbegavaju sa kamionkama.

Ova prikolica lepo izgleda na slici.Ja sam je gledao uživo ,jel vi imate predstavu koliko je to ogromno.Pogledajte koliki je kamion prema njoj,a koliki je traktor prema kamionu.Ona je registrovana 12t i 15t joj je teško.Ima 3 oslonca sa strane za kipovanje i svi su već lomljani i pojačavani,kada bi kipovao 20t svi bi otpali na licu mesta jer nije pravljena za teret nego za kabastu robu.Ovaj trguje ugljom i tolika prikolica im je trbala ranije iz drugih razloga.Pošto razloga više nema , zato je i prodaje da kupi normalnu,inače već bi bila prodata i nebi ni stigla do oglasa:osmeh:

Ova prikolica lepo izgleda na slici.Ja sam je gledao uživo ,jel vi imate predstavu koliko je to ogromno.Pogledajte koliki je kamion prema njoj,a koliki je traktor prema kamionu.Ona je registrovana 12t i 15t joj je teško.Ima 3 oslonca sa strane za kipovanje i svi su već lomljani i pojačavani,kada bi kipovao 20t svi bi otpali na licu mesta jer nije pravljena za teret nego za kabastu robu.Ovaj trguje ugljom i tolika prikolica im je trbala ranije iz drugih razloga.Pošto razloga više nema , zato je i prodaje da kupi normalnu,inače već bi bila prodata i nebi ni stigla do oglasa:osmeh:
Ugalj...i repu...

Komentari se odnose na vizuelni izgled i predpostavka da je sve u redu, detalji se vide sa lica mesta.
Sto se tice kipovanja zitarica, ako je unutra 20t. kipuje samo 10t. to i nije neki teret.
al kad je unutra uglja 20t. toliko i kipuje tona, to je vec ozbiljnije za te ruke, isto tako i sljunak-pesak.
zitarice su kesa za kipovanje.

Ne znam kako vi ali kod nas 99% otkupnih mesta kipuje,tj imaju svoju bertoju-rampu za kipovanje ili kako već drugi zovu... Svakakvih kripti mož tamo videti,ali i dobrih prikolica, i ne daj bože da ja (i) ili radnik otkupnog mesta moramo da lopatamo... Baš nam to fali u onoj ludnici vršidbe!

Skoro sve zadruge imaju rampu za kipovanje, ali u slucaju nekog zastoja(dosta cesta pojava), onda se sipa u neku njihovu supu ili hangar, tad je svaka kiperka zlatna.

To je tačno. Jedino što se onda kod nas uspizde pa ne primaju ni u hangare,a ako slučajno i primaju isti brzo bude napunjen. Kvarova nema nešto... A ako se i desi brzo ga otklone. No doduše zavisi od niza okolnosti.... U svakom slučaju slažem se onda su kiperke zlata vredne!

To je tačno. Jedino što se onda kod nas uspizde pa ne primaju ni u hangare,a ako slučajno i primaju isti brzo bude napunjen. Kvarova nema nešto... A ako se i desi brzo ga otklone. No doduše zavisi od niza okolnosti.... U svakom slučaju slažem se onda su kiperke zlata vredne!
Eeee,samo kad se setim...ja sam vecinom u transportu u sezoni,a do pre neku godinu imali smo samo jednu kiperku prikolicu...a nasu robu smo predavali na mesta koja NISU imali kip rampu...3 godine sam 80% roda izbacivao na ruke-psenica,soja,kukuruz...kakve teretane,kakvi bakraci...

Dok sam vozio u Narcisu,oni su imali poluprikolice sa podom u obliku slova A.
Otvoris jednu stranu izleti 80-85% tereta, okrenes se i istovaris ostatak.:osmeh:

Nazad
Vrh