Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Pa zato sto mi je firma dala saglasnost.jer ta prikolica ima sve uslove (okretno vucno oko,jednosmerni kocio ni sistema...) kao traktorska.

mi to kazemo paletni kiper,jer moze da tovari palete (komercijalnu robu) i rinfuzu,eto to znaci

evo dobila je aluminijumske pomocnice i juce je isprobana,istovar soje.
fotografija-0095.jpg

Ja imam kamionsku prikolicu od tam 110t10(dajca) pravili smo je ja ii moj deda pre par godina posto je motor od kamiona prodat samo smo isekli sasiju i napravili rudu ...U nju staje 7t sa duplim stranicama inace je super lako se vozi jer je jednoosovinka a diferencijal nismo slinuli ,takodjje ima i pomocne gibnjeve tako da izdrzava veliki tovar bez problema . za neki dan ubacujem slike .:osmeh:

čime je vučeš

Trenutno sa rakovicom 60 ali kad idem putem kada je puna do vrha traktor se dosta ljulja i imam osecaj kao da ce da iscupa srafove na vuci, zato kada transportujem psenicu u nju napred ostavim za 300 /400 kg malo praznije . Davao sam komsiji on ima rusa82 vuce je bez problema-i ja uskoro uzimam rusa pa ce biti odlicna kombinacija.:osmeh:

Treba da uzvučem danas jednu kamionku ukupno će biti preko 20t , traktorom uz jedan nasip , pa pitanje za iskusnije dali je bolje u tom slučaju kačiti na nižu ili višu poteznicu ?

I ja sam mislio na višlju , lakše je krenuti teret iz njive ako malo propadnu točkovi , al neznam da nebi na uzbrdici bilo lakše dizanje prednjih točkova ako je višlje zakačeno ? Gornja mi ima okretanje , što reče putin za nedaj bože , al prošli put sam kačio na donju , izvuko sam al bilo je guravo jer je prikolica 3 osovine , jako duga , nema mnogo prostora pa su zadnji točkovi bogami malo i sišli.

Samo zakaci na gornju poteznicu i okaci sve tegove sto imas napred jer ako je gornja poteznica vislja od sredine zadnjeg tocka traktora onda postoji velika sansa da se traktor propne zbog zakona fizike.

Odradio , nije bilo problema , kačio sam na gornju a tegova uopšte i nemam , to me je i brinulo , al pomogo mi je drugi zakon fizike :dobro sam se zaletio . Dobra stvar je i dinašift mjenjač na MFu , pa mogu kad ga zatuši vraćati u niže brzine bez kvačila .

Sa powershiftom sam ove godine imao iskustvo u oranju od 30min. I zaista je odlicno uradjeno. Krenes u manjoj brizni i polako prebacujes u visu do koje ima snage da vuce. Pitanje je samo koliko je to dugotrajno?

Meni je još bolji u ovim situacijama kao u Mome ,kad je gusto i počne traktor da izdiše samo cimneš i on živne i ponovo dobije obrtaje. Nekoliko puta ove god bude gusto sa 13 -14 t kuku.Sad kada je došla kiša nekada u doli počne da se guši i smalaksava i pomalo šlajfa ali ide .Činimi se da nema povera i da ga rateretim kada bi stao na kvačilo da više nebi ni krenio.Tada znate šta sledi .Malo nazad pa napred pa daj drugi traktor ,prikolica tone i to više nema ništa bez Abramsa .

Na Masejima niko nije imo problema sa power i dyna šiftom . Toga se svi boje , a problematičan može biti samo klasični mehanički dio mjenjača , tj zupčanici,viljuške i slično . Ovo sa mokrim lamelama je izgleda dobro uradjeno nisam čuo da je neko imao problema . Na kraju krajeva češći su kvarovi na 32x32 mjenjačima MF , oni što imaju rangove AiB gdje je više mehanike.

Nazad
Vrh