Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

Pa misli kad je ofarba da je zavrsio posao, tu zelenu sam gledao jos jesenas, samo je bila zuta i jeftinija 3800e, kad sam ga pitao koliko moze da mi spusti, kaze moze za naftu koliko potrosim da je odvucem hehe :))
sad posto je ofarbao mora naj manje da je proda za 4500e da isplati durlin i uljani razredjivac!

Ja se izvinjavam ljudi za slike,nemogu da nadjem USB kabl,ali kad dodje zena moja sa posla slikacu sa njenim mob. pa cu staviti.
Kupio sam kamionsku prikolicu marke zmaj 10t. nosivosti,od auto skole Andriana iz Niš-a.Prikolica je 1961 god. proizvodnje,pravljena za vojsu koja je koristila do 1980god. ,pa je bivsi gazda kupio tu prikolicu za auto skolu.I posto vise ne ispunjava neke uslove ne moze je koristiti za obuku vozaca.Čovek je marta stavio sve 4 nove guma 8.25.R20. i kaze da su ga kostale oko 100.000 din. ,a maja izasao zakon da ne moze vise da ih koristi.Na prikolici je sve ispravno(kocnice,el. intalacija). Bitno je da moze da se atestira.Zvao sam ZMAJ i u ponedeljak cu najverovatnije ici po taj papira da ta prikolica moze da predje u poljoprivredne svrhe. Sto je naj vaznije nije bila skupa 138.000 din. pa gume i sa felnama toliko vrede.

Ili ukucajte na Google -image Zmaj kp1 ,ali skike svakako oko 14h.

2013-09-15-170734.jpg

2013-09-15-170745.jpg

2013-09-15-170805.jpg

2013-09-15-170840.jpg

2013-09-15-170855.jpg

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje,pa ako neko moze da mi pojasni
Prikolicu sto sam kupio vodi de kao prikljucno voziolio a bila je registovana na bele table kao kamionska.Da li kamionska prikolica u saobracajnoj gde pise Vrsta vozila pise kamionska prikolica?

Cekam formular da mi posalje Ferenc Časni (FTN).naj verovatnije kaze on kada mi zmaj posalje papir za prikolicu neću morati ići na atest neko sa tom potvrdom na tehnički i odmah registracija,jer je ta prikolica traktorska,ali su u vojsci morali da napisu da je priključno vozilo.

Grujo ne bi trebalo da pise kamionska prikolica,nego prikljucno

takve imam i ja na jednoj prikolici,najbolje lampe,jako dobro dihtuju unutra su kao nove

To su odlične stopaljke, jest da ružno izgledaju ali zato traju i trajaće još 100 godina, ne kao ove nove plastikanerske,
imam pitanje za kamioniste, ne mogu da naduvam gume više od 8 bara a kompresor se gasi na 9.5 bar, da li moram da skinem iglicu sa ventila ili?

Nisam nikad duvao gume vise od 8 bari,tako da ne bih znao kako ide sa vecim pritiskom(osim da odes kod vulkanizera).Mozes da pokusas sa skidanjem iglice.
Pretpostavljam da pitas za kamionsku prikolicu.Ako joj je nosivost 15-ak tona i ako ima duple tockove,pritisak od 8 bari joj je sasvim dovoljan

To su odlične stopaljke, jest da ružno izgledaju ali zato traju i trajaće još 100 godina, ne kao ove nove plastikanerske,
imam pitanje za kamioniste, ne mogu da naduvam gume više od 8 bara a kompresor se gasi na 9.5 bar, da li moram da skinem iglicu sa ventila ili?
sigurno je dosta 8 bari,nema potrebe za više
nekad vozimoi na 5-6 pa dobro nose redovne terete

Nazad
Vrh