Kamionske prikolice u službi poljoprivrede.

22tone sam vukao prošle godine u Mlinostep na njoj,pa nije bilo problema,i to sa 7506 bez prednje vuče,i to letnjim putem do NS instituta na rimskim

Zašto tako nisko kopčaš prikolicu ?

Što višlje to bolje... Jer kada krećeš, a prikolica je preteška, ruda pritisne zadnji dio traktora i onda ga ta sila izvuče...Jest da je traktor mrcina, ali je i prikolica teška.. :)
Tek sam sada vidio ovu poruku,zakaćena je ovako nisko zato jer je fiksna ruda na traktoru tj. nemože se micati gore dole,u planu je pravljenje rude(okretne) za micanje gore-dole

daj mi sto evra da kupim novi aparat pa da ti slika bude jasna
oslanja se srce felne punom širinom na glavčinu,tj na onih 6 kraka glavčine,a matice i brezoni samo stežu felnu za glavčinu

Evo ti mindjušar :

images

Komšo nisi u pravu .Teret ne nose ni brezoni ni srce.Rupa na felni za brezone je 4mm veča nego brezon i postoje dva prstena koji vode felnu da ne dodiruje i oštećuje brezon .Falc na glavčini (ceo obod ili četiri pipka)takođe služi za cenriranje felne i mora biti manji za 1mm inače ništa od demontaže posle 1 godine.Teret dakle nosi isključivo sila kojom su spojeni površina felne koja naleže na glavčinu,koja se postiže zatezanjem matice brezona koja iznosi oko 70kn(kg)Ako matice nisu dovoljno stegnute posle 20km nema ni felne ni brezona (lično plaćena škola više puta)

Nazad
Vrh