panonac
Prijatelj Foruma
I ja sam trešnju probao na višnju,pa sada neznam dali podloga igra neku važnu ulogu..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Вишња је слаба подлога за трешњу па се због тога одржава као стубна. Гранчице се орезују на 10-15 цм. или ће се стабло осушити. Иначе, одлично се прима.I ja sam trešnju probao na višnju,pa sada neznam dali podloga igra neku važnu ulogu..
Od bujnosti podloge ti dosta zavisi i bujnost vocke - ima naravno ulogu i bujnost sorteI ja sam trešnju probao na višnju,pa sada neznam dali podloga igra neku važnu ulogu..
Размак у реду 5-7м, између редова 8-10м, ако сама формира родну висину не мора се резати (осим сувих грана), пун род 9-10. год.probao i na divlju trešnju,
Размак у реду 4-5м, између редова 5-7м, висина 4,5-5,5м, за врхунски род треба наводњавање, пун род 7-8. год., киселост земљишта (важно!) 5-7. Можда Гизела 12; корен и шири и дубљи а размаци мањи (2,8-3,5 а редови 4,5-5). Добро подноси и тежа земљишта.na kolt podlogu - par komada a bih dobio manju bujnost