Ако се врши прекалемљавање старијих стабала, по правилу дрво треба скратити раније, у току зиме, да се сачува више хранљивих материја, а потом скратити још мало пре самог калемљења, да рана буде свежа. Колега Поле т25 је све добро урадио, сем што узимање племке кајсије непосредно пре калемљења по мени није добра идеја (и ја сам прошле године исто тако урадио и ниједна ми се није примила), јер кајсија креће са вегетацијом врло рано. По правилу племке треба узимати док је биљка у дубоком зимском мировању, или принудном мировању. Плашећи се да се због ове високе температуре зимско мировање не прекине и сокови крену, ове године сам већ скинуо племке, па видећемо на пролеће да ли сам то добро урадио... Не треба ни журити са калемљењем, јер за калемљење никад није касно ако су племке добро сачуване и нису кренуле, а ако је раније него што је подлога кренула, онда мислим да може бити проблема у пријему. И мислим да је много боље калемити на једногодишњи пораст, него тако дебела стабла на процеп, тј. боље је прекратити стабло да избије нови пораст, а затим следеће године калемити простим спајањем или окулирањем пупољком.
I ja cu uzeti grancice kolko sutra prekosutra jer vegetacija ranije krece a kalemicu na jednogodisnje grane koje su isterale prosle godine a lepe su i jake a isterale su skoro dva metra.