Kako da pokažemo šta stvarno mislimo o našem položaju u državi

Neznam koliko od nas dobija subvencije...ali sigurno, da na kraju to nikako nije 12 000 din/ha. Zasto? Pa moras platiti PIO, zdravstveno, sta vec... i tako deo subvencije vracas drzavi.
A ako nemas pravo na subvencije, onda jos gore, jer deo toga moras dati nekom ko ce ti zemlju uzeti u "zakup"

to ko je zaposlen nek radi po svojoj struci...
Pa kad neko radi za 20 000din mesecno, zasto on nema pravo da radi jos koju zemlju?? Mozda nas ministar misli da svi radimo u Beogradu za min. 40 000din, pa imamo pare za nas hobbi.

kroky je napisao(la):
Neznam koliko od nas dobija subvencije...ali sigurno, da na kraju to nikako nije 12 000 din/ha. Zasto? Pa moras platiti PIO, zdravstveno, sta vec... i tako deo subvencije vracas drzavi.
A ako nemas pravo na subvencije, onda jos gore, jer deo toga moras dati nekom ko ce ti zemlju uzeti u "zakup"

to ko je zaposlen nek radi po svojoj struci...
Pa kad neko radi za 20 000din mesecno, zasto on nema pravo da radi jos koju zemlju?? Mozda nas ministar misli da svi radimo u Beogradu za min. 40 000din, pa imamo pare za nas hobbi.
Ma nem taj ministar blage veze,sto ne zabrani tajkunima da rade zemju kad pored te velike kolicine zemlje koje uzimaju u zakup imaju i par firmi,ovi su resili da poljeprivredu uniste i obezvrede pa da onda od sitnijih poljeprivrednika kupe zemlju buzasto posto se njima ne isplati raditi-e zato ljudi pored toga rade i u nekoj firmi za 20 000 din i rade 30 jutara da bi svojoj porodici obezbedili neku egzistenciju, i da ne bi izgubili to malo zemlje.Ja to tako vidim,ali posle :kisa: dodje :cool: ali treba docekati i izdrzati :sta:

U normalno uredenoj drzavi i nebi razmisljao o ne placanju PIO, zdravstvenog, poreza... ali to nije nas slucaj. :nono:
Subvencije su nikakve cisto da nas navuku na placanje istih, sve je to resivo kad se hoce a ovaj nas nacin je "dali smo, ko vam je kriv kad ne ispunjate uslove", zato i menjaju uslove mesec dana po zavrsetku obnavljanja PG. Puno je tu nelogicnosti ali mislim da su to dobro smisljene logicnosti od strane istih.
Banat je digao svoj glas, svaka cast ::svaka cast:: , ali to je malo moramo svi ako zelimo nesto da postignemo. :ppozdrav:

izvinite moja greska nije bilo pred skupstinom nego pred vladom,i taj protest po meni nije nista doneo,samo su ljudi potrosili skupu naftu a nisu mogli s traktorima da udju u beograd i da idu pred vladu nego su ostavili traktore negde van beograda i autobusima su isli pred vladu i tamo pravili protest jel tako??ispravite me ako gresim? :cao:
slusajte me sad dobro ovako je meni danas govorio moj tata:
nasa drzava je takva kakva jeste i u njoj najvise vlada kapitalizam i monopol,tajkuni i to i svima nam je lose i nemamo para zbog svecke ekonomske krize koja je svuda u svetu pa i kod nas a do toga je dovelo to sto su ljudi uzimali previse kredita i nisu ih mogli otplacivati pa su banke pocinjali propadati i to je izazvalo ovu veliku ekonomsku krizu u svetu pa i kod nas,i kod nas su ljudi uzimali kredite za povecanje stocnog fonda i drzava je obecavala visoke cene mleka i mesa samo da bi navukla ljude na to i da oni uzmu sto vise kredita a onda kad je drzava videla da ima previse stocara i previse mleka i mesa na trazistu,onda sjebala cenu mleka i mesa koja je sad jako niska i tako stocari sad nemaju zaradu a jos teze im je da vracaju skupe kredite a tako je i sa malinarima i oni su uzeli previse kredita podigli malinjake a sad kad je veliki visak te robe od lane a cena maline je lane bila 80 do 100din/kg(neznam tacno) i hladnjace su otkupile te maline po toj ceni a do sad jos nisu to prodale a sad ove godine je cena malina 15 20din/kg koliko sam cuo i zato malinari i neberu svoje maline jer je cena jako mala pa im se uopste ne isplati,a to upravo zbog toga sto ima previse malinara a slab je izvoz jer su ostale jos stare zalihe od lane koje se nisu prodale,a nove maline ima isto jako puno ali cena je jako mala jer nikome netrebaju i niko ih netrazi,a krediti stizu ::novac:: :udri: :zli:...tako je i sa vocarima i svima,pa i nama paorima koji smo nabrali previse zemlje a sad nista nema cenu jer je velika ponuda a slaba potraznja zbog ekonomske krize jer su stocari poceli prodavati stoku,krave i bikove u klanicu zbog niske otkupne cene mleka i mesa pa sad nikome netreba kukuruz,zito,soja i to,eto to je to..,i niko je vas bilo da ste paori,stocari,vocari ili slicno,niko vas nije terao da uzimate kredite pa da ih sad nemozete vracati a hteli ste vise zaraditi pa ste podigli kredite,povecali stocni fond,obradive povrsine,vocnjake,malinjake i to a sad cena nikakva a i niko vas nije terao da posejete previse psenice koja je sad solidno rodila i eto sad da se necudite da je cena samo 10 din/kg pa i nize a to je zbog toga sto je velika ponuda a slaba potraznja,a da je bilo manje posejanog zita cena bi bila veca i tako to sve ide redom kad ima necega visak(kao ove godine sa psenicom i malinama) i ima vise nego sto je potrebno onda je cena ovako niska...a sad vam je drzava i ministri krivi sto nista nema cenu,pa da ljudi nisu bili tolko gladni i nisu uzimali toliko kredita,ova kriza nebi bila takva kakva jeste ali sta cemo,moramo je nekako preziveti a mozda ce i nasa drzava dobiti neku pomoc jer je u ozbiljnim sranjima pa i mi zajedno s njom ali moramo se boriti za svoje i da nekako opstanemo :ppozdrav:

:haha: fenixe alal vera . :haha: vidi ovako kao prvo u ovoj zemlji je oduvek bila neka kriza kao prvo , a ova je sad taman dobro došla kao kec na 11 da se kaze " nema para kriza je " . ovo za meso i mleko što kazeš , da ima previše , da ima al iz uvoza mleka u prahu i mesa iz brazila žnj kategorije i iz kojekakvih sličnih destinacija . a sad ti meni kazi ko to uvozi ? pošto vidim da sve znaš ?? a taj koji uvozi nemoze da uveze ništa dok mu vlada i resorno ministarsvo neodobri . ovo za kredite neću ni da ti objašnjavam nevredi . po tebi će na kraju ispasti dasu naši poljoprivrednici krivi i za ovu krizu zato štosu uzimali puno kredita izgleda. u svakoj normalnoj zemlji je normalno da ti uzmeš kredit i povećavaš proizvodnju . kupiš zemlju ,mehanizaciju itd . ovo što kazeš da su počeli da prodaju stoku u klanice pa ima viška kukuruza , taj višak je zbog toga štoje bio zabranjen izvoz i tuse stvorio višak ! nemisliš ti valjda da sve što se proizvede tu kod nas pojedu naše svinje i krave ?? čoveče. a ovo što pričaš da ima viška pšenice pa je mala cena , toje zato što ovde moze svako da radi šta hoće ida te j... kako hoće i nemozeš mu ništa , a to im nisam omogućio ja ili ti nego neko odgore skim imaju dil , i sve dok ti budeš gledao na televiziji serije i onda tu palamudio biće tako .
Post je spojen: [time]1250165295[/time]

Dragi moji zemljaci ja se nadam da ce i nama jos malo da svane.Pre neki dan citao sam tekst u "gazdinstvu",koji je valjda napisao Slavisa Dabizljevic voditelj emisije otkos,u intervjuu sa gazdom firme poljo. masina "horsht" (ako sam lose napisao sorry),u kojem pise da se svetska populacija brzo povecava a povrsine pod hranom ostaju iste ili se cak smanjuju,tako da tolka gladna usta ce morati i da se nahrane...ostalo zakljucite sami!

*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):
izvinite moja greska nije bilo pred skupstinom nego pred vladom,i taj protest po meni nije nista doneo,samo su ljudi potrosili skupu naftu a nisu mogli s traktorima da udju u beograd i da idu pred vladu nego su ostavili traktore negde van beograda i autobusima su isli pred vladu i tamo pravili protest jel tako??ispravite me ako gresim? :cao:
slusajte me sad dobro ovako je meni danas govorio moj tata:
nasa drzava je takva kakva jeste i u njoj najvise vlada kapitalizam i monopol,tajkuni i to i svima nam je lose i nemamo para zbog svecke ekonomske krize koja je svuda u svetu pa i kod nas a do toga je dovelo to sto su ljudi uzimali previse kredita i nisu ih mogli otplacivati pa su banke pocinjali propadati i to je izazvalo ovu veliku ekonomsku krizu u svetu pa i kod nas,i kod nas su ljudi uzimali kredite za povecanje stocnog fonda i drzava je obecavala visoke cene mleka i mesa samo da bi navukla ljude na to i da oni uzmu sto vise kredita a onda kad je drzava videla da ima previse stocara i previse mleka i mesa na trazistu,onda sjebala cenu mleka i mesa koja je sad jako niska i tako stocari sad nemaju zaradu a jos teze im je da vracaju skupe kredite a tako je i sa malinarima i oni su uzeli previse kredita podigli malinjake a sad kad je veliki visak te robe od lane a cena maline je lane bila 80 do 100din/kg(neznam tacno) i hladnjace su otkupile te maline po toj ceni a do sad jos nisu to prodale a sad ove godine je cena malina 15 20din/kg koliko sam cuo i zato malinari i neberu svoje maline jer je cena jako mala pa im se uopste ne isplati,a to upravo zbog toga sto ima previse malinara a slab je izvoz jer su ostale jos stare zalihe od lane koje se nisu prodale,a nove maline ima isto jako puno ali cena je jako mala jer nikome netrebaju i niko ih netrazi,a krediti stizu ::novac:: :udri: :zli:...tako je i sa vocarima i svima,pa i nama paorima koji smo nabrali previse zemlje a sad nista nema cenu jer je velika ponuda a slaba potraznja zbog ekonomske krize jer su stocari poceli prodavati stoku,krave i bikove u klanicu zbog niske otkupne cene mleka i mesa pa sad nikome netreba kukuruz,zito,soja i to,eto to je to..,i niko je vas bilo da ste paori,stocari,vocari ili slicno,niko vas nije terao da uzimate kredite pa da ih sad nemozete vracati a hteli ste vise zaraditi pa ste podigli kredite,povecali stocni fond,obradive povrsine,vocnjake,malinjake i to a sad cena nikakva a i niko vas nije terao da posejete previse psenice koja je sad solidno rodila i eto sad da se necudite da je cena samo 10 din/kg pa i nize a to je zbog toga sto je velika ponuda a slaba potraznja,a da je bilo manje posejanog zita cena bi bila veca i tako to sve ide redom kad ima necega visak(kao ove godine sa psenicom i malinama) i ima vise nego sto je potrebno onda je cena ovako niska...a sad vam je drzava i ministri krivi sto nista nema cenu,pa da ljudi nisu bili tolko gladni i nisu uzimali toliko kredita,ova kriza nebi bila takva kakva jeste ali sta cemo,moramo je nekako preziveti a mozda ce i nasa drzava dobiti neku pomoc jer je u ozbiljnim sranjima pa i mi zajedno s njom ali moramo se boriti za svoje i da nekako opstanemo :ppozdrav:
Koliko sranja je izislo iz tebe odjedared? :sta:
Kako si ti naivan...

Džoni, ajde molim te pročitaj tvoj post i pojasni šta si u stvari hteo da kažeš.

Po tvom tumačenju svi koji uzmu kredit su "gladni para"?

@ Branko
Nemoj mi reci da si procitao ceo post! :haha: :haha:
Ja prvo pogledam ko pise pa tek onda odlucujem dali cu da citam ili da listam dalje! :D

mozda se nisam najbolje izrazio ali jbg zivimo u lopovskoj drzavi u kojoj najvise vladaju tajkuni ili AJKULE poput miskovica koji je vlasnik pola vojvodine i srbije jer ima skoro svaku zadrugu ili firmu a finansira sve partije u skupstini i vladi i svi ga moraju slusati jer on ih finansira ::novac:: i dava im sve pa cak i ministra poljoprivrede milosavljevica pa se onda necudite u kakvim nam je drzava govnima i mi zajedno s njom,i bice nam bolje naravno ali samo kad nebude miskovica ili ga neko :udri: i tih ostalih tajkuna od kojih je i matijevic,krstic,i ti ostali velikani sto su pogutali sve zadruge i sad se kurce s tim,a nama seljacima niko neda da zaradimo jer ako niste primetili tajkuni zive od nas,mi seljaci ili paori i stocari smo njihovi robovi,i tako je uvek bilo uvek ima onih glavnih a ima i onih koji rade za te glavne i velike ljude a izgleda da je taj glavni covek miskovic&co i naravno nasa drzava a mi paori smo njihovi robovi od kojih oni zive...znam da zvuci blesavo ali tako je...ali nadam se da ce nam biti bolje samo kad ih EU rascisti od tih njihovih prljavih poslova i napravi reda u drzavi i omoguci nama paorima malo bolji zivot :cao:

ako niste primetili tajkuni zive od nas
nisam primetio
znam da zvuci blesavo ali tako je...
većina tvojih poruka tako zvuči
samo kad ih EU rascisti
a u EU nema tajkuna ? boli EU baš za naše tajkune ..... im se , a mi kad udjemo u EU ljudi će ziveti na mesecu tako da ... nčekaćeš se do "boljeg zivota " ( a i serija se sad završila na rts-u , tako da ni tu nema više boljeg života :haha: :haha: :haha: :cao: )

Jony mozda si trenutno pri parama i jos pod uticajem svezeg kejsa,ali babi polako vreme prolazi a tvoje dolazi. I dao bog pa se sretnemo za 10-ak godina da vidimo koliko si jutara zemlje kupio,jesi zamenuo kejsa,koju masinu,kombajn... Sve to uz redovno odlazenje na godisnji,pristojan zivot. Ako to sve postignes ja cu ti licno dici bistu za zivota u sred Novog Sada. Ako sve te godine provedes u istom traktoru,na more ne ides,odvajas od usta da bi se reklo da radis zemlju onda si usro motku. Stom motkom treba gospodu pocerati,dosta je bilo :zli:

Sad čitam u vestima da finansijski iza protesta malinara iz Arilja stoji Nova Srbija.
Znači i ovo je "upravljano" od strane političara.

Paorpaor, u pravu si drug, situacija je jebena, a sve je manje imovine, i odlaze,se sve od zivota, da bi ljudi uspeli sta, cak ni na odmor se ne ide. Eto ja polazim od sebe, Rintam ko konj, kod svabe, pa umesto odmor nakoje more, trcim u SRBIJU, da sredjujem poljoprivredu, a uspeha sve manje!!!!
Situacija je gadna!!!

Nazad
Vrh