Kako da pokažemo šta stvarno mislimo o našem položaju u državi

Radnici blokirali silos

KULA - Agencije za privatizaciju juče je raskinula kupoprodajni ugovor sa Miletom Jerkovićem, većinskim vlasnikom DP „Bačke“ u Sivcu kod Kule, a juče je stotinjak radnika od ranih jutarnjih časova mehanizacijom i živim zidom branilo sirovinu u silosima po koju su stigli kamioni po nalogu bivšeg vlasnika.

Za više kliknite na link u naslovu, mislim da će sličnih manifestacija biti mnogo više

Dnevno će bacati 10.000 litara mleka

ZRENJANIN - Zbog najave „Somboleda“ da će od 16. februara obustaviti otkup mleka, dvadesetak proizvođača iz opština Zrenjanin i Nova Crnja protestovalo je juče u zgradi Gradske kuće u Zrenjaninu.

Našalost ima takvih priča mnogo, ali je dobro bar se može videti u novinamada se ponešto dešava

Stočari traže podršku države
Autor Agropress
Friday, 13 February 2009
Bogatić, 13. februar 2009. Unija poljoprivrednih proizvođača iz Bogatića uputila je Ministarstvu poljoprivrede protest zbog toga što se uzgajivačima duvana daju veća sredstva iz budžeta u odnosu na stočare i ratare. - Nemamo ništa protiv da ljudi koji proizvode duvan dobiju svoju satisfakciju i svojim radom ostvare profit, ali da li je moguće da ovim primerom neko uzme sebi za pravo da učini ovakvu diskriminaciju prema poljoprivrednim proizvođačima hrane, čijim izvozom proizvoda ova zemlja ostvaruje najveći suficit u proteklih par godina – kaže se u saopštenju.
- Podsećamo vas da su pogrešni potezi vaših prethodnika (zabrana izvoza kukuruza, neorganizovanje ugovorene proizvodnje i uticaj monopolista), stočarstvo u Srbiji doveli na rub opstanka. Ukoliko se u najkraćem roku ne povuku primereni potezi, ogroman broj stočara ostaće bez svoje imovine, zbog prezaduženosti kod banaka i neostvarenog profita, kao i ukidanja otkupa mleka.
Posledica može da bude - umesto izvoza - uvoz i istorijska tragedija da Srbija nema hrane za sopstvene potrebe, kaže se u saopštenju koje je potpisao Veroljub Đurković, predsednik Unije poljoprivrednika u Bogatiću.

Odg: Kako da pokažemo šta stvarno mislimo o našem položaju u državi

North ARMY je napisao(la):
koji k se mesaju odma LDP i ostali koji nemaju veze sa poljoprivredom  :udri: :udri:
dobro je nek se bune  ::svaka cast:: ::svaka cast::

Kako joji k...., pa imaju i oni svoje parcele pod Kokom, Makom i Canabisom!

DA LI STE ZADOVOLJNI OTKUPNOM CENOM PŠENICE ? SOJE ? SUNCOKRETA ? REPE ? KUKURUZA ?

AKO NE ONDA SE PRIDRUŽITE U SREDU 12. AVGUSTA PROTESTU KOJI SE ORGANIZUJE NA NIVOU VOJVODINA " CELA VOJVODINA IDE ZA BEOGRAD " ( da ponovimo 5. avgust )

Ne zna baš detalje. Malopre su mi javili. Sa mog kraja se ide iz Padine , Uzdina , Kovačice , Debeljače , Crepaje , Jabuke itd..... Okupljanje je u Pančevu u 8 sati i tu dolaze iz opštine Vršac , Kovin itd... i ide se za BEOGRAD . Ne znam tačno ali mislim da se ide iz svih sela .

Najverovatnije pred skupštinu.Meni je Beograd blizu svega 35km pa ću videti ko je odavde zagrejan da dođemo i mi.

Matiću sutra se raspituj ovo ne ide na "divlje" nego organizovano sa pratnjom policije :D :D

OPAAAA to se ceni tako treba pred skupstinu i to bi trebalo zita da se prospe pa nek uzmu dzabe jer i ovako je nenormalna cena!!! :udri:

...Samo napred!!!!! Da sam blize iso bi i ja, bez obzira ko ide, treba tom gamadu reci vec jednom da od SELJAKA najvise uzimaju, sram ih bilo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam uz vas narode, m......cu i j....em, lopovi!!!!!
Sve to treba isterati na njivu i po jednu motiku im dati , pa neka vide kako je nasem seljaku, a oni samo da uzmu, lopovi!!!!
Srecan vam put ko ide , pozdrav od mene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :bravo: :bravo: :bravo:

Mene je sad burazer zvao, njega su zvali iz Panceva rekli su da veceras imaju sednicu pa ce sve da se zna tacno. Ide se ispred skupstine... ali mislim da ce p.... tesko da puste da ijedan traktor udje u Bg. Ko pre dve nedelje kad je bilo u Pancevo...

Protest je na nivou Srbije idu SVI Poljoprivrednici sa traktorima i mašinama + malinari + stočari ... Ide se za Beograd ispred skupštine. Ako bude sve kako je planirano nećemo da stanemo u Beograd sa silnim traktorima i mašinama .

Znači u sredu je "Izložba poljoprivredne mehanizacije " u beogradu :ppozdrav:
OPAAAA to se ceni tako treba pred skupstinu i to bi trebalo zita da se prospe pa nek uzmu dzabe jer i ovako je nenormalna cena!!! oklo
Kakvo zito ??!! nego par prikolica stajnjaka i par cisterni osoke ispustiti ispred pa da vidiš :zli:

jhona DERU je napisao(la):
Znači u sredu je "Izložba poljoprivredne mehanizacije " u beogradu :ppozdrav:
OPAAAA to se ceni tako treba pred skupstinu i to bi trebalo zita da se prospe pa nek uzmu dzabe jer i ovako je nenormalna cena!!! oklo
Kakvo zito ??!! nego par prikolica stajnjaka i par cisterni osoke ispustiti ispred pa da vidiš :zli:
slažem se sa svima vama

i ja se naravno slazem sa vama momci dobri ste,nego ja sam cuo da su sada svi politicari na godisnjim odmorima tako da im mozemo raditi svasta pred skupstinom i moj predlog je da se svi tamo okupe u sto vecem broju i naravno ako nam policija da da im iznesemo malo govna i osoke pred skupstinu pa da vide oni kako je nama paorima tesko a njima je lako kad nas samo pljackaju lopovi jedni :zli: :zli: :zli: :udri: ::novac:: ::novac:: ::lose:: ali videcmo kako ce biti posle tih protesta dali ce nam nesto dati ili obecati :bravo:

International Harvester je napisao(la):
i ja se naravno slazem sa vama momci dobri ste,nego ja sam cuo da su sada svi politicari na godisnjim odmorima tako da im mozemo raditi svasta pred skupstinom i moj predlog je da se svi tamo okupe u sto vecem broju i naravno ako nam policija da da im iznesemo malo govna i osoke pred skupstinu pa da vide oni kako je nama paorima tesko a njima je lako kad nas samo pljackaju lopovi jedni :zli: :zli: :zli: :udri: ::novac:: ::novac:: ::lose:: ali videcmo kako ce biti posle tih protesta dali ce nam nesto dati ili obecati :bravo:
iz tvojih usta u božije uši

u sredu je najveci vasar svih vremena, u SRBIJI!!!!!!
Samo ce se tada naci najmanje lopova na jednom mestu, onda beze svi, ali ce ta izlozba Traktora i mehanizacije biti veca nego u RUMI!!!!!
NAPRED NASIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII, videce oni ko smo MIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII1!!!!!!!!!!!!!!!
jao sto nisam kuci majku mu j.....em, sta cu propustim sve, da i ja sa FERGU krenem, jaoooooooooo!! :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

i ja da sam blize sigurno bi dosao,ali videcemo kako ce sve to ici i koliko ce incideneta biti na kraju i kako ce se taj vasar ili bolje reci rat izmedju seljaka i politicara zavrsiti :udri: :zli:
SAMO NAPRED PAORI :ppozdrav: JA SAM UZ VAS :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav:

Nazad
Vrh