Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima toga i kod mene,na srecu ne nesto puno.Evo sta kazu knjige :,,Treci period otpadanja plodova desava se pred berbu usled formiranja tkiva za odvajanje izmedju ploda i peteljke.Najcesci uzroci su susa,slaba ishrana i preopterecenje stabala rodom''(Kajsija-prof.Milatovic).Inace ,kod mene je stanje sledece.Stabla su puna roda,proredjivao sam ali izgleda ne dovoljno.Pored vezivanja i podbacivanja oko 500 komada bagremovih sprajceva dolazi do pucanja ogranaka i svakakvog loma.Sto se tice zrelosti mozda bi se moglo za vikend nesto poceti sa ns 6.Novosadska rodna najzelenija i najsitnija,nadam se da ce naliti plod narednih 10-ak dana.Inace ns rodna kod mene ove godine ima dosta svetliju zelenu boju(svih 200 kom) od drugih ns sorti.Ne znam da li je to sortna karakteristika,verujem da jeste jer je nemoguce da oboli sve i jedna.Mozda je to i zbog toga sto je prosle godine samo ona rodila pa se malo ,,iscrpela''.ima li kod vas pojave da kajsije opadaju u vecem broju 7-10 dana pred zrenje.kod mene je slucaj u jednom vocnjaku, zemlja ritska crnica. u drugom vocnjaku gde je pijesak, nema manj opadanja. zasto dolazi do toga ?