Sta da beremo Pa zar ti PELE ne citas da sam izmrzao i ja u Podunavlju i Begaljica i Umcari i Bolec i Zaklopaca i i Vinca i Ritopek a da se Banat provukao a u Dubaiu u pustinji poplave i sada da prica moj kolega Radasin nesto o nadmorskoj visini pa da se nadovezem na te brojke SMEDEREVO NA 70 METARA NADMORSKE VISINE NIJE IZMRZLO A SVA SELA OD 140 DO 190 METARA SU IZMRZLA A I BEZ IZMRZAVANJA ONO OPRASIVANJE NA 30 STEPENI VEROVATNO JE BILO POGIBELJNO I ZA PCELE KO DA PRASI PO TOJ VRUCINI .Ma da, teško kajsija u ovoj fazi da strada od mraza. Šljiva da, ipak je još sitna i tek formirana. To što negde opadaju kajsije nije od ovog mraza, jednostavno se čisti, vreme joj je a i berba će ranih sorti za mesec dana.
Ove godine ce sve biti paprno skupo od voca i povrca a rinfuza za pecenje rakije biti nece i mislim da ce ovo biti najgora godina za vocarstvo u zadnjih 15 mozda i 20 sve je trokiralo a jedina dobra stvar u celoj ovoj katastrofi je da Vucicevi veliki otkupljivaci i hladnjacari tesko da ce moci da budu zadovoljni mnogi su vec potpisali ovu sezonu i okrenuli kalendar na 2025 a i ovi sto nisu okrenuli brzo ce to da urade