Mislis da ce se oporaviti ili da je menjam na jesen?Није проблем у КАНу и почисти то испод рамених грана.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislis da ce se oporaviti ili da je menjam na jesen?Није проблем у КАНу и почисти то испод рамених грана.
Чим крене тако килово нема од ње вајде. На јесен је замени а у међувремену изабери 3 гранчице које би оставио, изнад горње одрежи и намажи, остало скини. Можда крене али у сваком случају је замени а ако ова остне жива премести је негде где ти није битно.Ovo je sve sto imam od grana .
Tako cu i uraditi. Hvala.Чим крене тако килово нема од ње вајде. На јесен је замени а у међувремену изабери 3 гранчице које би оставио, изнад горње одрежи и намажи, остало скини. Можда крене али у сваком случају је замени а ако ова остне жива премести је негде где ти није битно.
Каква је оно флека на доњој десној? Код мене има тих флека на онима које нису понеле а ране су чисете.Izgleda da smo se provukli u ovom izvlačenju...
Što se fleke tiče, tu ju je dodirivao drugi plod, na ovoj grančici je bilo još par komada.Каква је оно флека на доњој десној? Код мене има тих флека на онима које нису понеле а ране су чисете.
Хоћемо ли већ да размишљамо о цени за ову сезону?
Nešto razmišljam i ne mogu da se setim da li je nekada podbacila ruska dzenerika ?Gledajući ne izgleda da je voće nešto ponelo . . .
Suvo i još ga isušuje stalno frezovanje i čačkanje... Kajsija to ne voli, takvu obradu voli mraz jer nema trave da ga malo,, zarobi". Veruj mi ja sam radio 2 jutra sa Tomom Vinković, isto kao kod tebe, bez travke... To je bespotrebno bilo, samo sam lomio svoja leđa. Ostavi lepo travu, kosi, nema oštećenja korena, udaranja mašinama po stablu i ranjavanja debla... Nisam dirao travu dok nisu mrazevi prošli. Ima kajsija i to lepo, trenutno proreda dm1, morao sam, zaostaju... Sitne...Nisam bio u kajsijama skoro 3 nedelje...i imao sam šta da vidim...ionako slabijeg cvetnog potencijala, oprašivanje još i slabije prošlo...kad tome dodam i prirodno oređivanje ploda, od Mađ.najbolje, NS rodne, NS 4 i NS 6 neće biti ni za jelo ove godine,,,to je tako sa kajsijom, jbg...odradio im tretman prskanja, freziranja, polja odradio tanjiračom...suvo i presuvo...rađeno 13.04.
Pa ti rece da nema mraza A STA GA TO SECKAS 21 APRILA A i ovo je saljivo PROVUKLI SMO SE . Ajd da se malo uozbiljimo JUCE UJUTRU SE ZAKLOPACA ZABELELA KAO SATOR HASAN AGE bilo je mraza i nije ostavilo posledice u ovoj fazi na kajsiju ali jeste na lozu i tresnjari su stradali uglavnom po udolinama ali je negde opiljilo i na brdu . Medjutim ono sto mene zanima je AKO U PARCELI OD 40 ARI NEMA NI 200 KG KAJSIJE ZAKLOPACKE RUZE KAKO U DRUGOJ PARCELI LOMI GRANE OD RODA ILI SI MU BAJAO ILI JE VLASKA MAGIJA ILI JE TO NESTO SUGESTIVNO ILI SI MU KRNO BOR ZA OPRASIVANJE I VESTACKI SI OPLODIO NESRECNU BILJKUIzgleda da smo se provukli u ovom izvlačenju...
Znaci PELE ILI TARUP DA KUPIM ILI HELIHOPTER a i lepsa boja kada je Engleska trava ispod i nema lomljenja grana i stabilnije za merdevine kada je tvrdo . U pravu si 100 posto da ne pominjem parcele koje su na nagibuSuvo i još ga isušuje stalno frezovanje i čačkanje... Kajsija to ne voli, takvu obradu voli mraz jer nema trave da ga malo,, zarobi". Veruj mi ja sam radio 2 jutra sa Tomom Vinković, isto kao kod tebe, bez travke... To je bespotrebno bilo, samo sam lomio svoja leđa. Ostavi lepo travu, kosi, nema oštećenja korena, udaranja mašinama po stablu i ranjavanja debla... Nisam dirao travu dok nisu mrazevi prošli. Ima kajsija i to lepo, trenutno proreda dm1, morao sam, zaostaju... Sitne...
A možeš i reket da kupiš pa udri po tenisu na voćnjaku. Samo nemoj pomešati kajsiju i lopticu, slične su bojeZnaci PELE ILI TARUP DA KUPIM ILI HELIHOPTER a i lepsa boja kada je Engleska trava ispod i nema lomljenja grana i stabilnije za merdevine kada je tvrdo . U pravu si 100 posto da ne pominjem parcele koje su na nagibu
Ma da, teško kajsija u ovoj fazi da strada od mraza. Šljiva da, ipak je još sitna i tek formirana. To što negde opadaju kajsije nije od ovog mraza, jednostavno se čisti, vreme joj je a i berba će ranih sorti za mesec dana.Ovako ljudi moji, obišao sam atar danas.
U Zaklopači su najmanje pretprošle noći izmrzle kajsije (iako ima mnogo parcela gde su jako loše rodile, ali to nema veze s mrazom). Iz prostog razloga što je mraz spičio uz potoke i u nizijama na oko 120 metara nadmorske visine. A tu uglavnom sadimo kruške, jabuke, šljive i trešnje. E, sada su te voćke najviše stradale, negde i 100%
Kajsije su ponegde malo kao osmuđene, nisu cele izmrzle. Čak su i vinogradi spaljeni u tim nizijama. Već sve parcele preko 150mnv nisu osetile ništa.
Ja imam samo jednu parcelu od 40a pod kajsijama na toj granici 150mnv i tu ume da mrzne. Ovoga puta nije, ali tu ionako nisam imao skoro ništa roda, prošle godine je prerodila i to mnogo. Ali nije bilo izmrzavanja, ni na to malo plodova.
Ove druge kajsije su mi na preko 200 metara, nema štete, naravno.
Meni su 80% stradale nektarine, jer su na 125mnv, nisko.
Obišao sam i trešnje u Plavincima, kada sam već krenuo u obilazak. Naravno, nema problema, kao i uvek. Obišao sam tu i komšijske vinograde, kajsije, stanje odlično.
Tako da, ko ima većinu imanja u tim nizijama, pretrpeo je ogromnu štetu, ostali ne.
Ovog puta. Idemo dalje, puno sreće svima.