Kajsija

Ja sam danas proveravao i nije sjajno, u nižem delu parcele šteta je oko 40+% dok u gornjem delu oko 20+% a a još nije ni cvetala... šta nas čeka videćemo...

Koliko vidim biće branje ostatka tamo oko 20 marta ali tu se možemo boriti dimljenjem ako je - 3,-4 i mraz..Ovo jutros nije bilo svrhe.

Код мене синоћ било -7, нема штете на сортама које су најраније кренуле. Видећемо, ова ноћ је најкритичнија, најављују још хладније.

Nadam se da misliš na rane sorte,kasne ne bi trebalo da su stradale
Stradale... Ns rodna, 4,6,kasnocvetna,roksana.Malo bolja situacija sa dm1 i ružom. Krupna rana skoro totalno mada je i ona tek u crvenim balonima. Mađarske sorte isto na pola...Videćemo za par dana procentualno koliko.

Код мене синоћ било -7, нема штете на сортама које су најраније кренуле. Видећемо, ова ноћ је најкритичнија, најављују још хладније.
Velika je razlika između - 7 i - 10 koliko je bilo kod mene. Na - 7 skoro da ne bi bilo štete ni kod mene.

Kod mene bilo -8.5 mada 6 km dalje biosensova i pis ms merile 7.5. Danas pri obilasku nije mi izgledalo strašno

Danas sam na hmzs video da je u subotu ujutro kod mene bilo - 10.8...Znači - 11...Jutros je bilo oko - 8...

Temperatura juce,ima ostecenja.....
2e3e67daf55e9f37d37e6916064dc4c1.jpg

Послато са SM-A325F помоћу Тапатока

Da... I danas će biti branja. Sinoć od 1 do jutros u 7h držalo - 8...Za nedelju dana javljaju talas od 5 dana sa minusima...

Код мене -7,6 по РХМЗ-у јутрос. Има доста оштећења, по мојој процени око 80%, дуго је и трајао минус. Нешто је и остало. Роксана коју највише имам и која је ове године код мене најкасније кренула има доста оштећења, док неке раније сорте које су у поодмаклој фази су преживеле за сад. Значи да ипак генетске особине сората имају значај а не само фенофаза у којој се биљка налази. Као и прошле године, приметио сам да на Роксани млађи пупољци су више измрзли него старији, што је чудно и супротно званичном мишљењу. Друго, једна сорта (не знам која је) која је најраније кренула, калемљена на шљиву Чачанску Рану мислим да је измрзла 100% пошто нисам нашао жив пупољак. Е сад иста та сорта калемљена на брескву, на размаку само 4 метра од ове прве је измрзла рекао бих 50-60%. Исти стадијум развоја пупољака, на истом нивоу надморске висине.

S obzirom na niske noćne temperature da li je sada pogodan trenutak za kalemljenje?
Pokušao bih da kalemim kajsiju koja je u ovoj fazi

na dženeriku koja izgleda ovako

Sent from my RMX2155 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh