Kajsija

Kod mene jarin kan odnosno nitro bor. Kilo 110 din. A obicni kan vec izasao na 100. S obzirom da nitro bora treba 30% manje, bar tako kazu, racunica je jasna.

Da li ce vama preziteti vocke ove minuse sto najavljuju narednih dana? Meni su vec u poodmakloj fazi bubrenja i ne znam kako ce podneti -7.

Sto se tice ove sezone moje misljenje je da ce ovo biti dobra godina za kajsiju mnogo bi bilo da mrzne 3 godine za redom ali po temperaturama koje se ocekuju u narednih 10 tak dana bolje nije moglo na vreme je steglo i sa ovakvim temperaturama mislim da ce i rana kajsija da ostane a ovo pricam za Podunavski region jer neznam kakve ce temperature biti u Cacku ili Vojvodini .Oni su javili da ce biti za par dana ujutru 5 ili 6 ispod nule ali sam skeptican jer je uvek to blaze kod nas ali ovi u doljama pored kanala ili u Banatu mogu da ocekuju malo nize temperature .Rana kajsija je krenula da cveta pre 7 do 10 dana u reonu pored Dunava ali je tek krenula i tu ce cvetanje da se oduzi znacajno mozda nesto i ostane
Juce sam razgovarao sa drugarom koji ima breskvu i on mi kaze da iako nije otvorila breskva se nalazi u fazi kada moze na najavljenoj temperaturi od minus5 da pretrpi znacajna ostecenja a sto se kajsije tice ne cveta sve ravnomerno tako da se nadam da iako nesto pocrni da ce nesto i da ostane taman da bude krupnija. Rezidbu ne radim nikada rano prvo da vidim da li ce nesto da ostane a lako cemo da razredimo
Odmorila se dobro 2 godine vreme je za nesto konkretno

Kod mene jutros - 7,5 ali bez mraza što je veoma bitno. Sutra javljaju - 8 i posle toga malo toplije. Da je mraz bilo bi čupavo ali mislim da ovo nije strašno jer nije još ni u većim balonima.

Dobro vece kajsijari,
Danas sam obisao zasad n.rodne koja se trenutno nalazi u fazi nabubrelih pupoljaka i od deset ubranih pupoljaka devet crni tučci.Nocas je kod mene bilo -8c

Jutros kod mene skoro - 10.Videćemo šta se desilo. Nisam mogao ložiti jer je ovo hladan talas a ne mraz i tu dimljenje ne vredi. Ne mogu grajati nebo.

I kod mene je bilo -8, sad proveravam i izgleda da je dobro stanje za sad, ima izmrzlih ali ti je mozda 10%. Ako stvarno bude sledeceg vikenda ponovo onda nema sanse jer Im sad treba dva dana topla da predju u bele balone

Nazad
Vrh