Sloba31
Član
Jos uvek je nejasno koliko ce ostati. Cak ni procenitelji iz osiguranja nisu sigurni pa ce doci jos jednom za mesec dana. U svakom slucaju nesto ce ostati da se zanimam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa nece ni moci odrediti samo ce sacekati majsko opadanje i po tome ce odprilike odluciti, naravno na nasu stetu. A sto ce opasti jos u junu i julu to nece ni racunati.Jos uvek je nejasno koliko ce ostati. Cak ni procenitelji iz osiguranja nisu sigurni pa ce doci jos jednom za mesec dana. U svakom slucaju nesto ce ostati da se zanimam.
Slusaj ako ostane do 15% plodova proglasavaju totalnu stetu. Kako mi se sada cini ostace 10-30% plodova. Videcemo.Pa nece ni moci odrediti samo ce sacekati majsko opadanje i po tome ce odprilike odluciti, naravno na nasu stetu. A sto ce opasti jos u junu i julu to nece ni racunati.
Pele, izgleda da ti je puno sanduce. Poslao sam ti poruku ali mi se vratila. Obrisi nesto.Pa nece ni moci odrediti samo ce sacekati majsko opadanje i po tome ce odprilike odluciti, naravno na nasu stetu. A sto ce opasti jos u junu i julu to nece ni racunati.
Код мене је велико сушење кајсија старих четири до шест година. Овај пут ми је драго. Коначно ћу посадити нешто што ће да роди. Како се која осуши тако је вадим. Сад имам 14 за замјену.Da li vam se suše kajsije više nego inače ove godine, meni od 25 stabala u 9. godini prošle se osušila jedna a ove već četiri, imaju po malo listova ali su izgleda gotove..
Možda grešim, nemoj me držati za reč, ali ovo sam viđao kod mene u šljivama. Prvenstveno na Čačanskoj rodnoj. Pukne tako kora, niti curi smola niti je ostatak drveta nešto bolestan, štaviše drveća izgledaju odlično, odlično rađaju. Koliko sam uspeo da saznam iz mog čeprkanja po internetu mislim da je to phytophtora ili po naški koren je napala gljivica koja izaziva njegovo truljenje. Nisam baš 100% siguran da je to, ali na to mi najviše liči.Pozdrav, da li možete da prokomentarišete ovu sliku, šta se dešava?