Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li si tu sto je kao opaljena prskao iz iste prskalice kao i ostale,mislim na isti rezervoar.Овакво је стање код мене данас:
Међутим латице цветова код ове сорте као да су опаљене, не знам због чега је тако, да ли је неко од вас некад имао сличан проблем? Тучак је зелен и изгледа нормално, али прашници и латице су почеле да се суше од врха. Почео сам да сумњама на бакар ( иако до сад ми се никад то није десило) или на Секвенцу ( са тим препаратом сам синоћ на брзину опрскао против монилије, јавили да ће да пада киша, па рекох помоћи ће колико-толико), међутим исто сам прскао и ове друге две раније сорте што имам и са њима нема никаквих проблема.
А ево како изгледа ова друга сорта, све исто прскано:
Мраза није било, можда пре 15 и више дана, али мислим да то ни приближно није могло да утиче на овакав изглед цветова.
Да да, све исто, чак и са истим раствором. Ако сумњаш на хербицид, нисам га користио ни ове ни прошле године.pele je napisao(la):Da li si tu sto je kao opaljena prskao iz iste prskalice kao i ostale,mislim na isti rezervoar.
Ns 6 cveta kada i ostale ns sorte,samo se bere 2-3 dana kasnije.I kod mene su prerodile prosle godine pa takodje ima manje cvetova,pogotovo ns rodna,skoro 70% manje.Neka stabla nemaju ni jedan cvet.Ns 4 i kasnocvetna solidno,kao i ns6.Sto se tice izmrzavanja kajsije u Vojvodini, mislim da je svuda isto,nema tu vise razlike izmedju Srbije,Vojvodine,nadmorske visine...Prosek je svaka druga godina i mislim da je svuda isto,retko da neki reon ima svake godine kajsiju.Inače danas sam prskao,mladi vocnjak sa akordom a stari sa signumom.Prskao sam jedan deo po mraku zbog pcela koje sam doneo u vocnjak pre neki dan i koje su danas lepo radile svoj posao.I dalje se ne zna koje ce temperature biti,na meteo forumu juče tajac..Od sada verujem samo HMZS,ovi ostali skacu sa -6 na nula jednog dana a drugog sa o na -4...I tako dan za danom,razlike po 10 stepeni narednog dana.Primecujem danas na starjim kajsijama koje nikada nisu rezane i prosle godine su izbacile abnormalan rod da nema nesto mnogo cveta moze da se desi da su se malo iscrpele a sorta koja ima najbolje cvetanje od svih je ROKSANA ovo pominjem zato sto nas profesor Keserovic istice pre par godina da njegove sorte NS SORTE izbacuju rod veci nego roksana 8 do 10 puta tako da marketing je uvek bio raznovrstan zavisi na ciju vodenicu ide a sto se tice cvetanja sorta koja poslednja cveta kod mene u vocnjaku iako su mozda cak sati u pitanju je NS RODNA a ono sto mene zanima KADA CVETA NS 6 nju nemam u kajsijaru a po fotografijama bi rekao da ona cak stize posle NS RODNE.Znaci koja sorta kod vas zadna cveta tj koja zadnja stize HVALA
Ozbiljan si čovek, a ovo što si napisao je...Sto se tice izmrzavanja kajsije u Vojvodini, mislim da je SVUDA ISTO,NEMA tu vise RAZLIKE izmedju Srbije,Vojvodine,NADMORSKE VISINE....