Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Analizu sušenja od tri godine imamo kod mene, od 200 kom nije se nijedna osušila
A u odnosu na ove sa posrednikom kakva je bujnost imali tu razlike?
Ispravite me ako grešim ali mislim da Urea ide samo jednom u rano proleće pošto joj treba makar 20 dana da bude dostupna biljci i onda polako "otpušta" čak i nekoliko meseci. Dok Kan ili An ili San idu iz dva puta i malte ne su odma dostupni biljci i baš zbog toga treba podeliti dozu azota na dva dela...
Kod mene mlađe (do 6 godina), na purkači i Stenleju su mnogo odbacile roda, a starije i na starim rakijskim sortama šljiva direktno kalemljene - pune kao čičak.
Evo ovde da napisem. Danas sam pored ostalog, posto sam vise stvari radio, u selu u Vojvodni oprskao voce.
Odprilike tu je zglavnom mlado voce, a imaju dve stare kajsije preko 60 godina. I ima tri visnje 8 godina stare i
imaji sljive i kajsije tri godina stare i jos oko 15 sadanica raznog voca koje sam jesenas zasadio.
Sve sam oprsako sa Sekvencim + Mankogalom + Konzulom . Ta sam sredstva sva imao a pored toga imam dimetogal i akord plus. Pa ciu kasnije prskati dimetogalom i i opet mankogalom. Inace sada sam se odlucio da prskam konzulom umest diometogalom jer sam citao na ovom forumu neke postove od pre dve ili tri godine pa su misljenja podeljena
da li mankogal i diometogal mogu da se meslju.
Inace u subotu sam svo voce nadjubrio Ureom. Maldo voce po saku jednu, ove od tri godine dve sake, od 8 gadina po tri sake, a ovo najstarije oko 5 saka.
Ako moze savet kada opet da djubrim vestakom i kojim.
I kada da ispod sntimetar dva ubacim zgorelog stajnjaka. Komsija kome dajem da kosi ima i rekao je da ce mi dati.
@ Pele Marceta Hvala na pomoci.
Bojim se da ne preteram azotom. Onda cu Kanom krajem maju jednom i to je to . A najesen cu stajnjakom.
A kada budem prskao mogu da dodam folijarno.
Inace kajsije su izgleda lepo ponele. Visnje su sto narod kaze ko guba, a sljive nesto ne vidim jos.
- - - - - - - - - -
@ Oktopod
Ja vivim po programima zastite da se obicno navodi kada je manji plod tj plod u rayvoju i posle kada se menja boja.
A nije problem jos jednom da oprskam protiv insekata, truleyi ploda i bolesti.
I ne bih ja prsako mnogo , zasada sam zakljucio da obavezno idem zimskom, pocetkom cvetanja , u zavrsetkom cvetanja i onda jos jednom ako ti kazes kod emnjanje boje i onda jesenje bakrom. To je za amatersko , okucnica , za svo voce a kao sto rekph tu su najvise sljive, kajsije, visnje i tri tresnje .
I to cu da prskam sve istim srdstvima.
Javicu se ja jos da utvrdim gradivo kada bude vreme.