miroljubceful
Član
Papir trpi sve,i na autobusu pise lasta pa ne leti. Sta sam sve ja iscitao samo da se pokupe pare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja idem u novom zasadu sa Roksanom,ns4,dm1,z.ruza,berzeron i krupna rana.Moraju se mesati sorte,ja nisam pristalica jedne sorte na velikom zasadu.Kod mene na primer ove godine ns rodna izgleda slabo sa cvetanjem.Sad zamisli da je celi zasad sa njom.Ovako druge sorte ce ako bude sve u redu sa vremenom izvuci prinos.A tek na tarabi šta piše - pa ništa!
Ljudi, samo proverene stvari! Ja trenutno podižem još 5ha Ruže, a planiram (vraćaju mi restitucijom nekih 1.9ha) još da sadim. Ništa ne testiram kada imam nešto odavno provereno i dobro.
Druze jesi li siguran da je to ns rodna?Kod mene nece cvetati bar jos 5 dana pa mi cudno sto je kod tebe vec skoro u punom cvetanju.Da ti nisu prodali neku drugu sortu?I jos to sto mladje sadnice kasnije procvetaju od starih.Kod mene su u sedmoj godini.
Све што је отровно за људе, отровно је и за пчеле, у то нема сумње. Међутим, мора се прскати, макар ове комерцијалне сорте, и у то нема сумње. При прскању, није нам циљ да баш ни једна пчела не угине (јер то је немогућа мисија), већ да се тровање смањи на најмању могућу меру. Фунгициди су знатно мање отровни од инсектицида, али све пестициде треба примењивати УВЕЧЕ, или ако не можемо увече, онда предвече или касно поподне. Када прскамо ујутру, чак и онда када нема пчела, треба одређено време док биљка не усвоји препарат, па већа количина фунгицида остаје на прашницима и у нектару. Пчела када покупи такав нектар и полен, и ако не угине, односи га у кошницу, и са њиме храни легло, што доводи до слабљења имунитета, лакшем обољевању и пропасти целих заједница.Signum je fungicid i nije direktno otrovan za pčele. Najbolje je da se koristi u fazi balona. Ako se koristi u fazi otvorenih cvetova treba ga koristiti pre ili posle izleta pčela , jer će svaka pčela koja se preprska prrparatom uginuti.
Druze jesi li siguran da je to ns rodna?Kod mene nece cvetati bar jos 5 dana pa mi cudno sto je kod tebe vec skoro u punom cvetanju.Da ti nisu prodali neku drugu sortu?I jos to sto mladje sadnice kasnije procvetaju od starih.Kod mene su u sedmoj godini.