Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Polako zavrsavam sa kajsijom. Rodila je dosta slabije nego prosle godine. Nego sta je to na plodu, kao neki beli prasak da je prosut?
Jel više kao paučina? To insekti polažu jaja.
Zdravo svima. Znacio bi mi savet, moze i bez objasnjavanja, samo kratko. Da li vredi 17 ari njiva na kojoj ima 70 stabala kajsije koje su prosle godine imale prvi rod za 4000 evra??
I jos jedno pitanje, znam da zavisi i od sorte i od godine i od mnogih drugih faktora, ali ako neko moze gruuubo da kaze koliko kilograma u punom rodu moze da da jedno stablo? Hvala svima unapred.
Upravo za tebe
4.000 eur / 70 stabala = 57 eur/stablo * 120 = 6857 dinara / 50 dinara/kg = 137 kg/stablu.
Ili su to rane sorte, pa su još i rodile preko 60 kila po stablu i prodavane za preko 100 dinara, a bilo je slučajeva baš rane za 180 dinara što bi dovelo do realnih 30 kila....ali te rane sorte nikako nisu realne, sve da se to i desilo prošle godine, narednih 7 sa tom sortom sigurno neće.
Raspitaj se koje sorte i koja je bila prosečna cena.
Prvo nam reci koliko bi vredela njiva da na njoj nema voca?
Sto se tice kajsija one prorode obicno u trecoj godini mada se desava da rode i u drugoj. Pun rod pocinju da daju od 7 do 10 godine. Mozes racunati na prosek od 60 kg po drvetu u punom rodu mada sam ja cuo i za slucajeve da rodi 200 do 300 kg. Ali zavisi i od razmaka kao i od puno drugih faktora, djubrenja, orezivanja, prskanja, navodnjavanja.
70 stabala kajsije koje su prosle godine imale prvi rod za 4000 evra??