Kada niste u traktoru, vozite

Ciro ja sam tako resio moje probleme,samo sto sam ja doterao u ono vreme 190-ku iz svabije za delove.Menjac,kardan,zadnji most.....sve sam to izmenjao i tek tada je brujanje prestalo.Inace sam i ja lupao glavom odakle su se cula brujanja,a jako je tesko oceniti,jer ih kardan prenosi po celom autu.

Dragane,jesi li uspeo da izvuces kontakt bravu?
Jeste,danas sam je i zamenuo.Morao sam da razbusim taj delic koji je drzi za stub volana.

- - - - - - - - - -

Ja jedino da uzmem sa nekog slupanog ili stranca diferencijal nabacim na moj pa da probam jedino mi to ostaje... Proveravao sam i lezajeve na tockovim i jok sve je uredu...
Imas u SD delova koliko hoces.Rade i ugradnju,meni danas bio covek.Ako hoces br javi.

Ciro ja sam tako resio moje probleme,samo sto sam ja doterao u ono vreme 190-ku iz svabije za delove.Menjac,kardan,zadnji most.....sve sam to izmenjao i tek tada je brujanje prestalo.Inace sam i ja lupao glavom odakle su se cula brujanja,a jako je tesko oceniti,jer ih kardan prenosi po celom autu.

Izgleda da i meni to preostaje da zamenim diferencijal!!!!!!!!!!! Sad mu za inat ne porveravam ni ulje ni nista da mozda da se raspadne i tad cu moradi da uzmem drugi!!! Ovako dok ide ja uvek odlazem!!!!
Sto ti kazes najteze je oceniti gde tacno i zasto samo ispod 2000 obrdaja??? MA zamenio sam sve lezajeve sto drze kardan i onaj teg i har gumu i nista!!!!

Mi smo imali jednog dedicu majstora za brave inace je covek radio za policiju kao obijac brava(cudno zanimanje).Njemu sam nosio par puta kontakt bravu na popravku jer su se lomili cesljevi u njoj.Covek mi je lepo rekao da je WD sprej smrt za svaku bravu.Naspricas,kratko vreme je dobro,onda pocne da lepi cesljeve,zapinje i stvori jos vece probleme.

Jbg nisam to znao,svaka skola se placa.mada na 190 ku sam par puta spricnuo i nije mu nista falilo a ova crkla odma.

Nahvaliste i BMW i Mercedes u nekoliko poslednjih strana :osmeh: Zar niko nije fan Hyundai, Toyota, Nissan, Opel, itd?
Prateci cene, finansijski je najlosije kupiti nov auto. Jos ako je BMW ili Merc za 3-4 godine gubi i do 50% vrednosti. Medjutim, ko ima para za tako nesto ne razmislja o tome, vec ga kupuje da mu bude prvi vlasnik. Ovo me podseti na mog jednog prijatelja koji u svojim 60 godinama kupuje nov Kia Sportage za 22-23 hiljade eura. Briga ga koliko kosta, hoce da vozi u NOVOM autu. Zemlje ima 30kj i ne znaci mu nista da kupi jos 2-3 jutra - hoce da uziva u zivotu.:ppozdrav:

Kupio jedan moj poznanik novi KIA džip, ne znam koja je oznaka i za pet godina mu sva plastika u kabini pootpadala.Toliko o novotarijama sa druge strane planete.

@vojvodjanin
Videcemo kako ce se pokazati. Tih dzipova ima u SO desetak. Znam jednog vlasnika licno koji ga ima godinu-godinu i po, za sada nema problema nikakvih. Zavrsna obrada jeste losija od Merc GLK, ali i cena je za 12-13k evra niza u slicnoj opremi.

@vojvodjanin
Videcemo kako ce se pokazati. Tih dzipova ima u SO desetak. Znam jednog vlasnika licno koji ga ima godinu-godinu i po, za sada nema problema nikakvih. Zavrsna obrada jeste losija od Merc GLK, ali i cena je za 12-13k evra niza u slicnoj opremi.
a mozda je i veca razlika
zar nije kia oko 22.000e

22500 je ta koju je on uzeo. Koji evro gore-dole. Komsija kupio GLK 220 pre nekoliko dana za 35k. Razlike mogu biti jos vece u zavsinosti od opreme.
Meni je Opel Mokka jako dopadljiva ali kad vidim da je to Astra sa malo povisenim klirensom ne daje mi se 18k za osnovnu verziju :haha:

p.s. Imas pravo. Merc je bez PDV-a (napomenuto mi je, a ja zaboravio) a KIA sa PDV. Tako da je odnos 2:1 :ppozdrav:

Nahvaliste i BMW i Mercedes u nekoliko poslednjih strana :osmeh: Zar niko nije fan Hyundai, Toyota, Nissan, Opel, itd?

Da se nisam odlucio za BMW,verovatno bih uzeo nekog Japanca, preferiram Nissan i Mitsubishi.U nekim segmentima su cak i kvalitetniji od Nemaca.Kad smo vec kod toga zadovoljio bih se sa jednim malo starijim modelom Nissan Skyline GTR-R34 v-spec :bravo::osmeh:

Da li neko zna zbog cega mi ne cirkulise rash.tecnost, ustvari dok auto radi ne vidi se da na ono usko crevo sto je spojeno sa posudom gde se sipa antifriz ne vraca isti.
Nisam auto duze vreme vozio(stajalo u garazi) a radi se o motoru 1,9 TDI golf 3

Na tom povratnom vodu,najuže mesto je baš na ulazu u posudu,proveri da nije nečim začepljeno,od stajanja moguće da je poteralo neko trunje pa se začepilo,tako je meni na golf 2 tu naletelo neko sitno parče gume i onemogućilo kružni tok.

Ne to nije sigurno,zato sto sam otspojio to crevo i kad ga spustim nize od nivoa na kom je posuda krene na njega antifriz,znaci slobodnim padom ide a kad motor radi onda ne kruzi.
Razmisljao sam dal mozda treba odzracit ceo sistem mozda usled duzeg stajanja povukao zrak,na nekim hladnjacima ima sraf koji se popusti kad se menja rashladna tecnost i kad na njega potekne tecnost prilikom usipanja novog antifriza tad ga treba stegnut i to je to ali nikako da na ovom hladnjaku nadjem taj sraf ako je uopste to uzrok,neznam.

Nisam ja ni mislio na crevu,nego onaj deo koji se nalazi na posudi (cevčica na koje se navlači crevo) tu je rupica od možda 2-3 mm i jako se lako začepi.A ako ti ide slobodnim padom,onda sigurno nemaš začepljenja pre creva,a što se tiče odzračivanja,to se regiliše preko čepa rashladne posude,skineš i pustiš da auto dostigne radnu temperaturu,da otvori termostat.

Nisam ja ni mislio na crevu,nego onaj deo koji se nalazi na posudi (cevčica na koje se navlači crevo) tu je rupica od možda 2-3 mm i jako se lako začepi.A ako ti ide slobodnim padom,onda sigurno nemaš začepljenja pre creva,a što se tiče odzračivanja,to se regiliše preko čepa rashladne posude,skineš i pustiš da auto dostigne radnu temperaturu,da otvori termostat.

E vidis toga se nisam setio,moguce da mozda to pravi problem
A sto se tice odzracivanja tj.da cekam da se termostat otvori strah me da motor sme radit svo to vreme bez cirkulacije antifriza kroz ovo pominjano crevo.Nista prethodno cu proveriti dal nije doslo do zacepljenja na pomenutom mestu

Imali dovoljno tečnosi .? Jeli tako i kad isključiš grejanje?Jeli tako i kad je motor topao?
Naspi dovoljno tečnostii pusti da radi ,a prati temp ukabini.

Njemu se neisključuje grejanje, stalno voda kruži kroz hladnjačić, samo se klapnama reguliše topal vazduh, probaj produvaj ustima kroz tu cevčicu, a možeš i sam dodati gas na pvp i videti da li onda ide tečnost na tu cevčicu.

Nazad
Vrh