Kada niste u traktoru, vozite

Na nekim modelima stoji kod brbocle a na nekima kod leve derkapne.

Ako nisi vozio ove novije sa zadnjom vučom nemoj pogrešno govoriti, Još kako su stabilni to sad brdo elektronike kontroliše i isto je stabilan kao sa prednjom vučom. Dosta njih još uvek drže da su svi sa zadnjom vučom kao one stare lade da pljuneš ispod točka i sklizne sa puta.

Ni ta stara Lada nije za bacanje. Zadnju vucu treba znati voziti. Ja vozim iskljucivo zadnju vucu od kad sam polozio 2004. godine a tu Ladu sam vozio do 2010. godine i nikada po snegu ili poledici nisam skliznuo a ne teram polagano... Bendzamin se dobro ponasa i kad iskljucim kontrolu proklizavanja u nezgodnim uslovima ali je jako bitno da su kvalitetne gume na njemu.

Prednost zadnje vuče je bolji bolja anšlag vozila. jer kod zglobova na prednjoj vuči postoji ograničenje. Staru mečku MIMIKU Možeš da okreneš na petobanci.
Zatim kod extremnih snaga prednja vuča nedolazi u obzir jer se automobil diže i gubi grip a i nema takvih zglobova da prenesu 400 hp preko onih kuglica .Kod zadnje vuče auto velike snge seda na **greška i povećava grip .Pokušajte sa automobilom iste snage sa prednjom i zadnjom vučom na crtu.
Prednja vuča ima prednost kada se porede lada i stojadin.Za stojadina su kolale priče kako ga vrati u treću pa on čupa iz krivine .To sada ispada smešno.Formula .NASKAR ITD. SAMO zadnja vuča.

Za mene to ne igra nikakvu ulogu. Parkinga koji je zavucen nemam nigde. Svugde ima mesta i iz maksimalno 2 pokreta napred-nazad se uparkiram i okrenem. Mislim da su to pomalo nevazne karakteristike.

Svi pravi auti imaju zadnju vuču, Mersedes,BMW, Ferari,Lambo....zakljucno sa formulom 1.:osmeh:
Meni ne smeta ni prednja, ni zadnja vuca, ni levi, ni desni volan.
Bitno je da volite da vozite i da ste koncetrisani za voznju

Svi pravi auti imaju zadnju vuču, Mersedes,BMW, Ferari,Lambo....zakljucno sa formulom 1.:osmeh:
Meni ne smeta ni prednja, ni zadnja vuca, ni levi, ni desni volan.
Bitno je da volite da vozite i da ste koncetrisani za voznju

Svi pravi auti su 4x4 :osmeh:
Svaka vuca ima prednosti i mane bilo da je ona zadnja ili prednja.
U danasnje vrene u ponudi je veliki izbor zimskih guma koje su presudne u svemu. Dok sam vozio BMW uporedo sa Audijem, na BMW-u imao sam gume Mishelin Alpina i izlazio je po snegu bolje nego sa Audi sa Wintera gumama, bez obzira sto je audi prednja a bmw zadnja vuca.

Druga polovina 2007. Ali i prethodna varijanta sa 163 KS je fantastična, a po rečima servisera i pouzdanija. Svi motori ugradjivani u E90 su vrhunske mašine.

Lalo, šta podrazumevaš pod sivonjskom vožnjom ako ti auto od 177ks i 1650kg troši 6-6,5l ? Meni to više liči na penzionersku vožnju.

Danas mi na komandnij tabli poceo da sija onaj mali akumulator,zbog cega se on pali?Akumulator je ovog proleca stavljen nov :sta:
U pitanju je reno megan 2005 god...
U google ukucaš pojam na engleskom npr ovako https://www.google.rs/?gws_rd=cr&ei=jwJXUqW_BIHXswakzYH4BQ#psj=1&q=renault+megane+battery+light+on
Iiiii tu se pojavi dosta sajtova od kojih sam ja npr izabrao ovaj http://www.renaultforums.co.uk/showthread.php?t=90758
I rešenje pronašao na poslednjoj strani. Citiraću deo posta: the problem WAS the module behind the dash so they fitted a new dash

Dolazi kupac u Zastavin salon automobila i pita prodavca:
Čuo sam od drugara za novi model Yuga. A jel ima ABS i elektronske podizače stakala i retrovizora?
Prodavac: Kako da ne, ima i grejanje sedišta i mini frižider za pivo a kad predjete 100km/h automatski sa strane izlaze krilca za stabilizaciju!
Kupac: Jeli prijatelju, jel ti to mene zajebavaš?
Prodavac: Pa jbga, ti si prvi počeo!

U mercedesu dihtovanje kabine ispituju tako da uveče zatvore mačku u auto i ujutro ako je živa nije dobro dihtovanje , a ako nije onda je dobro . U zastavi isto zatvore mačku , ako je ujutro tu dobro je a ako je izašla nije dobro.

Ni ta stara Lada nije za bacanje. Zadnju vucu treba znati voziti. Ja vozim iskljucivo zadnju vucu od kad sam polozio 2004. godine a tu Ladu sam vozio do 2010. godine i nikada po snegu ili poledici nisam skliznuo a ne teram polagano... Bendzamin se dobro ponasa i kad iskljucim kontrolu proklizavanja u nezgodnim uslovima ali je jako bitno da su kvalitetne gume na njemu.

Problem je u tome što je takvih koji znaju sa zadnjom vučom da voze i po snegu 10%. Ostalih 90% predstavlja zimi opasnost na putu a i dogodi se da potpuno zaustave promet na nekoj deonici. Živim pored prometne ulice i gledam ih zimi kroz prozor kako se muče jadnici.

Zadnja vuča inače za civilno stanovništvo odlazi u istoriju, polako ali sigurno. Mercedes sa novom A klasom i AMG modelima a i budući BMW modeli imaće prednju vuču. Jednostavno auto na prednji pogon jednostavniji je i sigurniji za vožnju. Naravno ostaće nekoliko entuzijasta koji će vikati i još uvek kupovati zadnju vuču ali to će biti slična stvar ko sa manualnim menjačem i automatskim danas. Imaš one hard-core manualce ali većina odluči pa tako i novi Clio RS uopšte nema opciju za manualnim menjačem.

da nisi pogrešio za AMG modele :sta:
nemogu ni da zamislim BMW serije 3 i naviše sa prednjom vučom

Nazad
Vrh