Kada niste u traktoru, vozite

PKB, koliko para toliko muzike, i sam znas. Sigurniji si sa poznatim markama ali pravilo je da u ovim vremenima nista nije sigurno. Preporucio bih ti Exide, Varta, Energizer, Bosch.... To su 'proverene' marke, mada bilo je price da i BH, Topla, Vesna, Monbat, Starter mogu da traju godinama....Mislim da ti za taj auto ne treba jaci od 75-80 Ah. Taman odneses te stare akumulatore i doplatis 6, 7 hiljada i uzmes neki od ovih preporucenih:osmeh:. I jesi li ti uzeo tu Mazdu od prijatelja na kraju?

Da tu sam uzeo ,ma ona ima dva komada akomulatora . Ima te opreme podosta kazem srce i to struje kad nije upaljen auto a koristis ponesto . Sve poznate marke su dosta paprene .

- - - - - - - - - -

Gresio sam bio za godiste za mazdu dd, golf je takodje prodat za dan dva kasnije ,jako brzo .Ne taj iz oglasa jedan drugi karavan samo sto je 96 ali registracija mu je istekla otiso je za 1200 i covek je zahtevo momentalan prenos vlasnistva tj prevod.

@ nikola ilić
E Nidžo, sad ćeš tek da vidiš šta je Efficient Dynamics by BMW! Posedujem identičan auto kao ti i prezadovoljan sam performansama, a tek potrošnjom... Ma koliko vozio ko sivonja neće preći 6-6,5 litara.

Bogami i ja sam zadovoljan sa potrosnjom 6lit,uopste sa kompletnim vozilom,uradi ga svaba odjedared,a sta ti to Efficient Dynamics?

Vec duze vreme pratim cene dzipova , nikako ne mogu da svatim da Tojota Land Kruzer toliko prednjaci iznad konkurencije. Po meni uberljivo najbolji dzip na svetu.

Koja je razlika (sto se tice motora) izmedju ove verzije BMW i BMW320 iz 2007/2008? Moja sestra je imala i on jeste trosio oko 6 litara na auto putu do 140 na sat, ali u gradskoj voznji i pri vecim brzinama bas i ne. Inace motor im je odlican, kao i ceo auto, posebno mi se svidja enterijer, bas se vidi da je kvalitetno odradjen. samo ih j... zadna vuca po klizavom, nestabilan i to bas,...

Ako nisi vozio ove novije sa zadnjom vučom nemoj pogrešno govoriti, Još kako su stabilni to sad brdo elektronike kontroliše i isto je stabilan kao sa prednjom vučom. Dosta njih još uvek drže da su svi sa zadnjom vučom kao one stare lade da pljuneš ispod točka i sklizne sa puta.

kvatro pa prednja vuca pa zadja vuca. predja vuca te izvlaci iz krivine i uopste samom tezinom motora dok te zadja gura i uvek tezi tome da ode tjisklizi na najlaksu stranu pesak prasina itd... to se odnosi na sve automobile.

Meni je do voznje stalo kao do lanjskog snega tj. ne volim voznju. Ja sam samo napisao moj utisak za zadnju vucu po klizavom (nigde nisam napisao uopsteno, vec voda, sneg, led). Vozio sam se sa nekoliko novijih BMW-ova i takav sam utisak stekao (pre svega kod kretanja, malo jaceg gasa, prelaska iz ciste trake u traku sa snegom i ledom). Ali, dobro, verovatno gresim :ppozdrav:. Naravno da zadnja vuca ne valja, ne bi je najbolji svetski proizvodjaci ugradjivali.

Poslednja izmena:
@Mil
Za gradsku voznju uvek auto trosi cak x2 u odnosu na otvoreno. Kada imas semafor na 200m i kreni stani non stop u guzvi tu potrosnja verujem da ide i x3. Meni Astra trosi na otvorenom smesno i pri brzinama do 100km/h. Tu najvise utice da se vozi "tečno" tj bez mnogo kocenja i naglih ubrzavanja. Kad malo pazim moze ispod 7l plina na 100km da bude. Medjutim u gradu potrosnja zna biti i 12-13l. Jedan mesec nisam isao u Stapar vec sam samo se vozio stan-posao i po gradu na 160km potrosila je 18l plina sa MBG pumpe. Takodje nije gradska voznja Sombor gde ima 3 semafora i gde sem petka kad je pijaca, nema guzve.

Moj BMW 320d je na predjenih 19000 km ostvario prosecnu potrosnju od 6, 1 litar. Za auto snage 177 KS I 1650 kg vise nego odlicno. A zadnju vucu ne bih menjao ni za jednu drugu varijantu. Uz raspored mase 50:50 Bimer je ko zalepljen za asvalt. Mercedes ima malko veseliji rep, ali ima I 100 ks vise.

Danas mi na komandnij tabli poceo da sija onaj mali akumulator,zbog cega se on pali?Akumulator je ovog proleca stavljen nov :sta:
U pitanju je reno megan 2005 god...

Danas mi na komandnij tabli poceo da sija onaj mali akumulator,zbog cega se on pali?Akumulator je ovog proleca stavljen nov :sta:
U pitanju je reno megan 2005 god...

Ti modeli megana imaju dosta problema sa elektronikom, to im je standardna boljka nazalost. Mozda je i to uzrok paljenja.

Nazad
Vrh