Kada niste u traktoru, vozite

Gorski Car Bre prijatelju ja sam nocas bio sanjiv , ali mislim da sam lepo napisao "poljoprivredni proizvodjaci" tj. seljaci. Nabrajao sam auta koja voze seljaci. A sto se tice skupih i luksuznih auta gde ce se voziti na drugom mestu ako se ne voze u razvijenim zemljama. Vidjam ja ovde i po neku Ladu Nivu. Aj :ppozdrav:

Nisam puno isao po Svajcarskim selima zato sto sam ziveo i radio u gradu ( Luzern ). Sela sam vidjao onako usputno dok sam isao i vracao se sa posla. Ako si blizu Luzerna u oktobru se vracam za svicu pa da se nadjemo na :ppozdrav:...

Inace u Svajcarskoj gastarbajtujem kad me zadesi losa godina poput ove, a ova je bas losa na svim poljima.

Iskren da budem nisam video ni jednu Ladu Nivu u Svici. Ali svasta se tamo vozi i svaki automobil je u besprekornom stanju.

Lep dan danas izmamio bogataše u Banji da izbace svoje budže.Uspeo sma da uhvatim ovog ,mada su slike iz nekog razloga užasno ispale (kamera je 5mpx,verovatno mi je bio ostao uključen neki pogrešan mod za slike):

U pitanju je Jaguar XKR,vredi pa verovatno negde oko 90-100 000e.

Zaista predivan auto,vrlo nizak sa prelepim linijama iz svakog ugla.Nije baš prikladno za temu,jer znam da uglavnom treba da idu slike naših mašina,ali neka i par ovakvih da ukrase temu. :off_topic::osmeh:

1274865_10202195537720028_1179169581_o.jpg

1262714_10202195537960034_1601862375_o.jpg

1273671_10202195538560049_1898056848_o.jpg

Nemam , al se družimo u vezi posla već godinama , da ne ulazim u detalje , dobar auto , nije skupo održavanje , svi već znaju da ga popravljaju . Evo dva nedostatka koja mi nabrzinu padoše na pamet : loše riješen sistem remena alternatora , pogotovo ako ima klimu . Tada još uvjek nisu primjenjivali jednosmjernu remenicu alternatora ili kako je narod zove sa kvačilom koja je riješila mnoge probleme . Drugo problem na remenici (zupčaniku) zupčastog remena na radilici i loše riješene njene kajle . I to je bolje riješeno kasnije na tdi modelu.Pogledaj dobro jel sve u redu sa prekidačima za grijanje i ventilaciju , glupost , ali jako skupa. Znači uraditi par adaptacija , ubaciti nekako remenicu alt. sa kvačilom , napraviti na radilici sistem spoja sa zupčanikom kao na tdiu , i odličan auto.Ako se mijenjaju grijači obavezno kvalitetne , na 16d motorima su mogli i Kineski , al na 1.9 mora pravi.

Ponosni sam vlasnik ovog automobila... 92. godište, prvi sam vlasnik u Srbiji. Od prvog dana imam samo reči hvale, veoma jeftin za održavanje, pouzdan, relativno udoban, ali izdržljiv. Ja sam kupio iz Svajcarske 2010, imao je 205000km, od tad do danas ima još 100000 km. Od popravki bila su 2 velika servisa, mnoštvo malih servisa, menjani diskovi i pakne, i servisirana boš pumpa, propustio dihtung na njoj. Inače meni prosečno troši oko 5 l na 100 km, normalne vožnje, na otvorenom putu do Soluna 4,1l mereno. Išao sam u inostranstvo sa njim 5 puta bez bojazni...Motor perfektan,promenjena 1 lamela (21 godina) koja je još mogla da ide... Jedina moja zamerka je limarija, mada od auta od 20+šta očekivati...Ja sam mog proletos ofarba, ceo, da mu se zahvalim na vernosti, al to je suludo,dati tolike pare za estetiku bez veze, ali je sad ko nov, bukvalno. Ja sam vrlo često na selu, makadam, loš asfalt, uvek natovaren i po 400 kg + plus neko od putnika u njemu, i nikad me nije izdao i nije ofucan uopšte šta sve radi. Prosto auto za sve... Sad su dosta jeftini za ono što pružaju, mislim da nisu loš izbor...
Da napomenem, motori su ne poderivi, na mom ništa nije pipano i prošle zime akumulator 55a, i vidim teže da pali, tj to jutro na minusu nije mogao, odem do majstora, samo jedan grejač je radio, a palio je dosta dobro sa takvim akumulatorom i zimom.

Ajde sad kad smo naceli tu temu od poznanika mazda 626 ful oprema bez kuke 92 godiste ili golf 3 sa kukom sto mi je takodje bitno od neznanca 93 godiste u jako dobrom stanju na prvi pogled nisam ga detaljnije zagledo sta bi ste se vi pre odlucili ?I jedan i drugi pogled na prvo gledanje su u jako dobrom stanju ,suvi ,nedime neduvaju pale na pola kljuca ,mada kazem za mazdu znam dve godine i sta je radjeno i kako je palila preko zime i da je motor zmaj . Limarijski je malo bolji golf ,enterijer i jedan i drugi su extra ,gume na oba extra i po 6 felni sa gumama itd ... Za sta bi ste se vi odlucili ?

Ja za golfa ,iako je mazda bolji auto ,udobniji veći luksuzniji .Još ako puno voziš a planiraš nekada i prodaju ,samo golf.

Ja bih bez dvoumljenja uzeo Japanca. I polovnog Japanca je lako prodati. Nisu ljudi kao što su nekad bili, pa da misle da je samo Nemac dobar polovan auto.

Ej vozio sam je mazda je bombona ide ko avion ,pliva dosta dobro ova je dosta utegnuta nelupka nezvecka sredjen je kompletan prednji trap ,pumpa radjena ,sva 4 amortizera nova .Enterijer bez ostecenja svaki detalj radi ,ja sam takodje naviknut na golfa ali vuce me nesto prema mazgici.Za stvari koje znam sto je menjo nisu skupe ,i dosta ih je lako nasao . E sad neznam mozda ima neto sto je zajebato naci i cim ga nema verovatno je papreno dd

Ja bi glasao za mazdu da je benzinjara,ali posto je dizelka onda mozda bolje Golf dizel.Svi mi imamo onu izreku "nemac je nemac" za automobile,mada su i japanci odlicni.Recimo drug ima korolu,23 godine stara i ponasa se u voznji bolje nego Golf II,Kadett,Vectra A,Passat 3 ili 80 b3,a ima 340000km na satu i motor i dalje perfektan.

Nazad
Vrh