Da i ja piskaram malo, i dam svoje skromno mišljenje. Elem, ja sam isto bio za nov auto, jer je novo- novo. Ali, sve više vidim da sam bio u krivu. Jedan pristojan nov auto za mene je od 12-15.000 e, na wikipediji se zove kompaktna klasa na hrvatskom jeziku. Recimo, kupim taj auto i posle par godina po isteku garancije hoću da ga prodam jer polako počinju kvarovi, ja bih u sadašnje vreme dobio 5-6.000 e. Ovo ne važi samo u slučaju da se kupi nov auto bez razmišljanja o prodaji uopšte kao što je moj ćale uradio kad je kupio Polo-a. Ne razmišlja čovek da ga proda i kraj.
Ali, prednost polovnjaka je to što kupiš isti onaj gornji auto kompaktne klase za 5-6.000e i voziš se par godina (bude i neki kvar), potom prodaš i gubiš maksimalno 3.000 e, ili dodaš još 3 i kupio si opet polovnjaka koji je trenutno u trendu da tako kažem. Ovo je moje mišljenje, nisam nikakav veliki poznavalac ali mislim da je isplativije polovan nego nov. Jedino što je ovde veliki problem to kako ubodeš polovan auto.
Inače, ja kupio polovnog Pežoa 307, kupljen krajem 2008. a godište je 2006, 1,6 HDi i jako sam zadovoljan s njim. Jedino da sam sačekao 2009. i kupim ga po znatno nižoj ceni, ali bio sam zagoreo, eto. Računao sam da gubim od cene oko 500-600e godišnje, ali je došla ekonomska kriza i kod nas i izgubio sam više, ako tako gledamo. A trenutno imam preče stvari u planu za kupovinu, od polj. mehanizacije, koje mi zaista trebaju. Auto služi svrsi i ne razmišljam trenutno o nekoj drugoj kupovini.