Kada niste u traktoru, vozite

E još kad sednem u njega sav prljav iz radionice ili sa njive ,pa ubacim gajbe I po koji canister nafte a I kabinu za kombajn sam doterao sa njim I navukao se kojekakve robe a prešao po atarskim putevima čudo božije e to je moje omiljeno prevozno sredstvo moj komionet transporter T3.

Grešiš puno jer je taj punto pored nekog takvog BMW-a na dnu liste ne jednu klasu niže.

Niste razumeli. Punta i 500L sam samo dao za primer za raspon cene ;) A neko ko za 15 000 evra kupi starog Pasata umesto novog Golfa 7, e to već pokazuje neku ozbiljnu ..... neracionalnost. Možda nisam u pravu ali radije se vozam u novom Puntu nego 7 godina starom uvezenom BMW-u.

Svako ima pravo da kaze sta mu se svidja a sta ne,sta je bolje sta losije,na svakom je da odluci u cemu ce da se vozi,ja sam odlucio da se VOZIM u AUTU a ne u prevoznom sredstvu...

Nemoj pogrešno shvatiti. Taj BMW je odličan automobil. I sam bi ga rado posedovao. No ja uvek kupujem nov automobil a nov takav je previše za moj džep ;)

Održavanje će biti skupo ali bar gledajte, da imate dobre, novije gume uvek na automobilu. Bolje i Tigar nove nego polovne iz CH ;) Ovde u Šapcu ima mnogo takvih BMW-a kao Vaš koji ne bi prošli tehnički pregled u CH ili DE....

No kupuj onda novi kakav oces i ne laprdaj vise tu vidim da si expert za kola. Covek vozi bembaru od 300 konja pa moze mu se i kapa mu dole za to.

Hvala svima na cestitkama,ko kad bude u prolazu nek navrne,valja popiti..

@vojvodjanin
Aaa svaka cast,di se toga seti :haha:

Nikola auto je pravi!!!!!!!!!!! :bravo: Svaka cast obozavam automobile a ne kola... :osmeh: Svaka cast jos jednom,obozavam automobile sa mnogo kubika,ali finansije ne dozvolajvaju bas nesto preterano jako posebno kad se radi o novijim automobilima....

- - - - - - - - - -

Ajd da pisemo peticiju da ponovo prave Juga ? Kupiti jedno 5-6 komada,pa nek se to kida,lupa...ima se.

Nemoj molim te.... Pustimo juga nek odmara... Imao sam 3 komada i 2 zastave i rekao sam nikad ali nikad vise.... Hteo sam da ih menjam za bure kupusa....!! :haha:

Nikola Ilic

Sjajan auto,svakako najuspesnija generacije BMW-ove serije 5 :)

Ja sam (tj. moji roditleji) pocetkom godine uzeo passat CC (zvanicno se sada zove samo CC,bez tog passat),dok sam pre toga 6 godina imao Hondu Accord TypeS.
CC je zaista odlican auto,udoban,prostran,siguran..prava porodicna limuzina.Dobro i reaguje na gas,ali nema taj duh Hondinog motora sa visokim brojem obrtaja koji sma toliko obozavao.

Za mene trenutno najbolje automobile pravi mercedes...posebno me odusevljavaju najsnazniji,AMG modeli.Naslusao sam se ja zvukova raznih masina (i Ferrarija F430,458Italia,Lambourghinija Gallardo,Porsche-a 911 itd...).Da,jesu to impresivni zvukovi,ali se sve manje vise svodi na neko vristanje kakvo dobijete i od malo boljeg motora.Ali ovakav zvuk.....onaj pravi gospodski...milina za usi:

Da i ja piskaram malo, i dam svoje skromno mišljenje. Elem, ja sam isto bio za nov auto, jer je novo- novo. Ali, sve više vidim da sam bio u krivu. Jedan pristojan nov auto za mene je od 12-15.000 e, na wikipediji se zove kompaktna klasa na hrvatskom jeziku. Recimo, kupim taj auto i posle par godina po isteku garancije hoću da ga prodam jer polako počinju kvarovi, ja bih u sadašnje vreme dobio 5-6.000 e. Ovo ne važi samo u slučaju da se kupi nov auto bez razmišljanja o prodaji uopšte kao što je moj ćale uradio kad je kupio Polo-a. Ne razmišlja čovek da ga proda i kraj.
Ali, prednost polovnjaka je to što kupiš isti onaj gornji auto kompaktne klase za 5-6.000e i voziš se par godina (bude i neki kvar), potom prodaš i gubiš maksimalno 3.000 e, ili dodaš još 3 i kupio si opet polovnjaka koji je trenutno u trendu da tako kažem. Ovo je moje mišljenje, nisam nikakav veliki poznavalac ali mislim da je isplativije polovan nego nov. Jedino što je ovde veliki problem to kako ubodeš polovan auto.
Inače, ja kupio polovnog Pežoa 307, kupljen krajem 2008. a godište je 2006, 1,6 HDi i jako sam zadovoljan s njim. Jedino da sam sačekao 2009. i kupim ga po znatno nižoj ceni, ali bio sam zagoreo, eto. Računao sam da gubim od cene oko 500-600e godišnje, ali je došla ekonomska kriza i kod nas i izgubio sam više, ako tako gledamo. A trenutno imam preče stvari u planu za kupovinu, od polj. mehanizacije, koje mi zaista trebaju. Auto služi svrsi i ne razmišljam trenutno o nekoj drugoj kupovini.

@Kimi
Nema sta dere Bozana samo puca,kod mene se ne cuje tako auspuh,jes da ima neki leptir u izduvu,radi na vakum,cuje se samo rezanje sestaka.

Nikola auto je za respekt. Iako nisam fan BMW, gledao sam ga kod jednog clana, i dajem sve pohvale.
U svakom slucaju novo je novo. Ali mora se u startu pomiriti sa cinjenicom da se takav auto vozi 6-8 godina, bar mi obicni smrtnici, kako bi mogli prihvatiti veliki gubitak novca, koji je siguran kada se takvo vozilo kasnije prodaje. Oni koji imaju puno para, o ovome sigurno ne razmisljaju. Naravno kupljeni polovnjak se moze prodati i posle 1,2 ili 10 godina, uvek uz manji gubitak novca nego kod prodaje nekada novog auta.
Naravno nikad ne bi mogao skupiti pare da kupim novo vozilo, ono koje moje srce zeli. Polovno vec mogu.
Novi automobili koji kostaju do 10 000 evra, nisu bogzna sta. A kad se predje 12 000, brzo se dodje do 17 000. A to su ogromni novci.

Izgleda da je u ovoj zemlji greh ako posle 20-30 godina rada kupis nesto sto je u normalnoj zemlji gotovo svima pristupacno.
U svim zemljama je gotovo manje vise slicna situacija. Necemo se zavaravati . Ja jos do sada nigde u Evropi nisam video prosecnog poljoprivrednog proizvodjaca da vozi besan auto. Zato nemojte sanjati da poljoprivrednici u razvijenim zemljama voze neka luksuzna auta. U Francusku mahom voze Renoa i to najvise Reno Kango , Svajcarska uglavnom Subaru , mladji voze Imprezu a stariji Forester. Ima izuzetaka koji imaju besne dzipove , ali njihovi posedi su 5,6 pa i do 10 puta veci nego posed prosecnog poljoprivrednika.

Ah taj 'bolesni' zvuk 6 cilindara plavo-belog Propelera.. :D
Pre 2 i po godine kada sam ja uzeo 520i tada starog 12 godina sa pravih 167000km (da ne tupim puno, brat mi uvozi automobile i moj auto je kupljen od 1. vlasnika sa svim originalnim papirima i sva 4 kljuca koja idu uz BMW-a) u dobrom stanju sa 2 seta tockova. Tada sam za manje-vise iste pare mogao uzeti novog Punta. Nisam trenutka razmisljao sta da kupim jer je pored voznje raznih vozila moj krajnji cilj bio Petica sa 6 cilindara. Sledeci koji dodje na red moze samo biti novija Petica, kao Nidzina ali isto na benzin kao sto je moj sadasnji Propeler.
Drugar je imao 735i '87 godiste koji je imao vise opreme od 80% novih kola do 15000 evra na nasem trzistu i auto je bio tisi u kabini od svih tih pomenutih a verujem i nista manje sigurniji...

Automobil je super ali treba znati, da je to polovan automobil i cena mu je u rangu od recimo novog FAS-ovog Punta doi ovog novog 500L. Ne verujem, da bi nekome ko je kupio novi Punto ovako dobacivali. Ako sam pogrešno protumačio Vašu poruku izvinjavam se.

E sad nešto što nikako ne razumem ovde u Srbiji je zašto se ljudi odlučuju za te ogromne polovne automobile kad za iste pare mogu kupiti novi auto, jednu klasu niži.
Sociolozi kazu da u zemljama gde je celo drustvo patilo , prolazilo kroz dosta muka i to decenijama . Da je to drustvo zeljno dokazivanja i isticanja.

U svim zemljama je gotovo manje vise slicna situacija. Necemo se zavaravati . Ja jos do sada nigde u Evropi nisam video prosecnog poljoprivrednog proizvodjaca da vozi besan auto. Zato nemojte sanjati da poljoprivrednici u razvijenim zemljama voze neka luksuzna auta. U Francusku mahom voze Renoa i to najvise Reno Kango , Svajcarska uglavnom Subaru , mladji voze Imprezu a stariji Forester. Ima izuzetaka koji imaju besne dzipove , ali njihovi posedi su 5,6 pa i do 10 puta veci nego posed prosecnog poljoprivrednika.
Ne zavaravam se ja nista, pricam ono sto sam video, cesto sam u Nemackoj i tamo obican radnik moze sebi da priusti sasvim solidan auto iz tog razloga sto su krediti povoljni i plata ne trpi toliko.

Pazljivo citam sta ste pisali I mogu reci da su ukusi razliciti i o ukusima ne treba diskutovati. Svako ima pravo na svoje misljenje. Kolega je u pravu sto vise voli nov auto , a i ostali su u pravu sto vole polovnjake. Ja licno vise volim nov auto , obozavam Mercedes E klasu a jos vise S klasu, ali uvek kupujem polovan auto i josuvek nisam kupio Mercedes.

- - - - - - - - - -

Mil (nisi me razumeo sta sam hteo reci) radnik moze sta oce , ali poljoprivredni proizvodjac ne bas kao radnik.

Samo kod nas se Audi kupuje iz kasice prasice,a u svim normalnim zemljama dobar auto od plate.Ja da imam platu 2000 do 3000 evropskih sad bi komotno vozio auto od 50000e.
Ja sam inace ljubitelj plavo-belog propelera,ali uprno vozim opele.

AcA OPEL Gde si ti cuo za platu u EU od 2-3000e. Francuska je prosecna plata oko 1000e , i Austrija i Nemacka nista nisu bolje.

Nazad
Vrh