ako je bio turbo onda mu treba interkuler
Pravo da ti kažem, stvarno ne znam šta je na njemu sve imao. Znam da je imao hladnjak za zrak, da je bio turbo, dal je imao hladnjak i za ulje ne znam.
@Jbrtka
Vozio sam se sa poznanikom koji je imao Corado sa V6 motorom, nisam siguran za kubikažu (ne znam jel to taj motor) i auto je stvarno bio zvijer, idealan za divljanje po gradu. Ne znam kakav je Golf sa tim motorom, nisam se imao prilike voziti u takvom, jako su rijetki. Ovaj Corado je bio nenadmašan po divljanju u Tuzli, ja sam samo jednom sjeo sa njim u auto i nikad više.
@Kombajner
Ja sam imao KN u mom Fiat Bravo dvije godine isto bez ikakvih problema. Skinuo sam ga kada sam htio da prodam Fiata jer mi ga je bilo žao (dobro je plaćen) a pošto sam posle ipak odustao od prodaje nisam ga više ni ugradjivao iako sam 100 puta htio no nikad vremena za to. Motoru nije smetao apsolutno ništa, zvuk je bio bolji prilično, motor malčice živahniji i to je to, mada moćno izgleda kad se digne hauba.
@Matic
Pa upravo zbog buke ih i ne ugradjuju. Danas je cilj da auto bude što tiši a filter zraka tu igra vrlo važnu ulogu. Za normalne motore sportski filteri svakako ne mogu nešto bitno donijeti, malo dodaju dublji zvuk i to je sve, neki porast snage je zanemarljivo mali mada eto u teoriji, otpor strujanju vazduha kroz takve filtere je nešto manji nego kroz standardni pa se to naveliko koristi pri reklamiranju. Tek kod nabrijanih motora sa većom snagom i zapreminom, a posebno sa turbinom, dolazi do porasta snage mada je i to malo, tek par KS.